- hirdetés -

Összességében a településre érkezett mintegy 40 millió forintnyi kormányzati támogatásról számolt be Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője és Annus István, Békéssámson polgármestere február 24-én. A politikusok a teljes hosszában leaszfaltozott Névtelen utca bejáratánál tartottak sajtótájékoztatót a település lakói számára friss és örömteli hírekről.

Erdős Norbert szerint Dél-Békésben az egyik legnagyobb kihívást az utak – legyenek akár összekötő, akár belterületi utak – fejlesztése jelenti, ezért is nagy öröm, amikor ilyen előrelépésről lehet beszámolni. – A Belügyminisztérium (BM) pályázatán nyert Békéssámson 19 millió forintot a már útalappal rendelkező Névtelen utca valamivel több mint 500 méternyi szakaszának aszfaltozására. Ami az önkormányzat 3 millió forintos önerejének és a kivitelezőnek köszönhetően végül több mint 800 méter lett – tájékoztatott az egyik legnagyobb békéssámsoni sikerről az országgyűlési képviselő. A polgármester hozzáfűzte, hogy bár minden településnek nagyon nagy ajándék az utak fejlesztése, ez náluk hatványozottan igaz. – Településünk utcáinak mindössze 30 százaléka köves út, ideértve a zúzott köves és az útalapos utcákat is. Képviselő úr segítségével tavaly és idén is nyertünk a BM pályázatán, számunkra ez nagyon nagy előrelépés – fogalmazott Annus István.

A másik pályázati siker a Magyar Falu Program keretében megvásárolt kommunális eszközökhöz kapcsolódik. A polgármester szívügye volt ez az eszközbeszerzés, négyszer indultak a pályázaton mire a képviselő közreműködésével sikerült elnyerni a 15 millió forintos támogatást. – Több hektár területet gondozunk, árkokat, parkokat, és a megvásárolt fűnyíró traktor a mindenféle kiegészítővel – hókotró, seprőgép, homokszóró – nagyon nagy segítséget jelent, hiszen kevés a humánerőforrásunk a feladatra – ecsetelte az eszközök beszerzésének jelentőségét a településvezető.

Végezetül a rezsikompenzációra kapott 6 millió forintról tájékoztatott Erdős Norbert. Mint mondta, ezzel ismét jelentős segítséghez jutott Békéssámson. Az összeget az óvoda, a napköziotthonos konyha és a közvilágítás működtetésére fordítja az önkormányzat. A polgármester elmondása szerint így nem kell intézménybezáráson, -összevonáson gondolkozniuk, mert más kiutat nem láttak volna a megnövekedett rezsiköltségek okozta problémából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.