- hirdetés -

Hagyományosan a farsangi mulatság része, hogy az Eötvös iskola alsó tagozatosai télűzéssel indítják a napot. A gyerekek hangszerekkel, énekkel és kiabálással igyekeztek elűzni a hideg időt, délután pedig kezdetét vette a farsangi ünneplés. Az alsósok jelmezversenye után az osztályok produkciói következtek, ahol minden a mesék világa körül mozgott.

Rendhagyó napot tartottak az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában farsang alkalmából. Az első órában az alsó tagozatos gyerekek óriási zajjal tettek egy kört az iskola körül. A télűzést síppal, csörgővel, énekkel egészítették ki, hogy a hideg időjárás biztosan távozzon és átvegye helyét a tavasz.

– A mai napon tartjuk a farsangi mulatságot az iskolában, az egész nap ekörül forog – mondta B. Nagy Orsolya, tanítónő, a rendezvény főszervezője – Reggel az alsósokkal telet űzni mentünk az iskola körüli térre, eközben a felsősök pizsama napot tartottak, illetve ne hozz iskolatáskát akció van, vagyis kreatívan kellett megoldaniuk, hogy miben hozzák ma a felszerelést. Valami szellemes megoldással kellett előrukkolniuk. Szerintem mindenki élvezi a mai napot. Mosolyognak, örülnek, élvezik a gyerekek, hogy zajonghatnak és kicsit rendhagyó körülmények között tölthetik a napot az iskolában – tette hozzá.

A program délután egy órakor folytatódott az alsósok jelmezversenyével, ezek között volt biliárdasztal, egy tál müzli, óriás pizza, de hódítottak a szuperhősök és a hercegnők is. Az osztályprodukciókat felsorakoztató farsangi gála délután háromkor vette kezdetét, amely a Disney 100 éves születésnapja körül forgott, minden osztály egy mesével kapcsolatos produkciót adott elő. Elsőként a nyolcadikosok járták a Shrek karaktereiként a macarenát, de Gru és minionok, a Táncoló talpak, a Macskák és a Kung-fu Panda is bemutatkozott. A klasszikusok közül végignézhettük Tarzan és Jane esküvőjét, valamint a Szépség és a Szörnyeteg keringőjét is, meglepetésként pedig a tanári kar adta elő produkcióját a Toy Story slágerére. A fináléban minden karakter felvonult a csarnokban egy igazi mesekavalkádot létrehozva a nagy sikerű Reptér című dalra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.