- hirdetés -

Farsangi mulatságot csapott a Petőfi Művelődési Központban az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. A pénteki rendezvényt egyszerűen a közösen töltött idő igénye hívta életre.

Nem csaptak túl nagy feneket az ötletgazdák a farsangi összejövetel megszervezésének. Egyszemélyes zenekar húzta a talpalávalót, nem volt különösebb dekoráció és sokat tervezett menü sem. A lényeg tényleg csak az volt, hogy a helyi nyugdíjasok találkozzanak, egyenek-igyanak, beszélgessenek és mulassanak egy jót.

– Ez a mai esemény közkívánatra jött létre. A farsang nincs benne az egyesületünk éves tervezetében, viszont a tagság részéről felmerült az igény, hogy a remekül sikerült karácsonyi rendezvényünk után jó lenne ismét találkozni – fogalmazott Erős Károly, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. – Úgy látszik, fontos a helyi közösségnek, hogy tagjaik kellemes perceket töltessenek együtt. Kíváncsiak vagyunk egymásra, szeretnénk tudni egymásról, ez adta az ötletet a mai mulatság meghirdetéséhez.

A nyugdíjas egyesület rendezvényéből ezúttal sem hiányozhattak a szívderítő produkciók. Két versszavalat között az eredetileg szentetornyai székhelyű Magunkért Egymásért Civil Egyesület tánccsapata állt színpadra.

A lelkes tagok három műsorszámmal szórakoztatták a nagyérdeműt, Keller Erika és klubosai egy country dallal indítottak, a kockás inges, western kalapos mecések nagy sikert arattak. Ezután a népszerű Bella ciao című zeneszám csendült fel, a közönség egyszerre kántálta a jól ismert sorokat. Zárásképp a töretlen népszerűségnek örvendő Reptérre, Korda György slágerére ropta a hatvan pluszos csapat.

A legaktívabb platánosok mellett a mezőgépesek, az üveggyárosok, a merianosok és még sok másik helyi klub képviseltette magát – kisebb-nagyobb létszámmal – a péntek délelőtti rendezvényen. Erős Károly hangsúlyozta, igaz, a fűtési szezonban zárva tart a Töhötöm utcai székház, de az egyesület továbbra is lelkesen működik. A PMK-ban tartott rendszeres találkozások mellett közös színházlátogatásokat is tesznek a klubtagok, ezzel is bizonyítva, ők még a téli szünetben sem tartanak szünetet.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.