- hirdetés -

Két év után ismét farsangi koncerttel örvendeztették meg a szüleiket és a zenekedvelőket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Farsangi díszekbe öltözött február 14-én a Művészetek Házának nagyterme, hogy otthont adjon a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola farsangi koncertjének. A rendezvény két év után tért vissza az intézmény életébe, mind a növendékek, mind felkészítő tanáraik izgatottan várták a kezdést. Kardosné Bánhidi Éva, az iskola igazgatója elmondta, hogy farsangi koncert lévén ilyenkor nemcsak a zene, hanem a jelmezek is nagy szerepet játszanak, a fellépők is olyan darabokat választottak kedd estére, amihez hozzáillő jelmezt is tudtak kapcsolni.

– Így például a kis erdei állatok, nyuszik, mackók, méhecskék mellett nem hiányozhatott Korda Gyuri bácsi vagy Zámbó Jimmy sem, de a Karib-tenger kalózai is visszatérő motívumnak számít ilyenkor. A lényeg, hogy egy felhőtlen, vidám és jókedvű programra vártuk a gyerekeket. Elsősorban persze a kicsiket lehet rávenni arra, hogy beöltözzenek, de a mai estén, főleg a koncert vége felé bőven lesz példa olyan produkcióra is, amihez a nagyobbak, sőt még a tanárok is jelmezt öltöttek – ismertette a részleteket az igazgató.

A vendégeket Ördög Ágnes köszöntötte.
– A zene Isten ajándéka, ami megvidámítja a lelket. Így hangzik Luther idézete és azt gondolom, mikor így körbenézünk, hogy tényleg egy vidám estének nézünk elébe. Meglepetésprodukciók sora vár mindenkire, mind a gyerekek, mind felkészítőik rengeteget dolgoztak, hogy az este emlékezetes legyen és szeretnék, ha mindenkinek megvidámodna a lelke – hangsúlyozta.

A produkciók felcsendülése előtt kiemelte kollégái munkáját. A felkészítő tanárok erre az estére Csernainé Erős Ella, Debreczeniné Szabó Szilvia, Felföldiné Tóth Erika, Forman Blanka, Jankó Zita, Lászlai Krisztina, Pintér-Tóth Judit, Szabados-Tóth László és maga Ördög Ágnes voltak, míg zongorán Lászlai Krisztina és Tulkánné Fintor Dóra kísérte a növendékeket.

Az est során szóló- és csoportos produkciók egyaránt felcsendültek, a gyerekek az egyszerűbb népdaloktól az ismertebb filmek zenéjéig számos produkcióval álltak színpadra, nem is maradt el az elismerő taps a közönség részéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.