- hirdetés -

Legutóbb a 2022-es év végén adtunk hírt a Contact K.T.H.E kick-boxolóiról évzáró vacsorájuk, egyben szezonértékelőjük alkalmából. Azóta már két övvizsgán is túl vannak a fiatalok, hétvégén pedig Karlovacban mérettették meg magukat. Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia nem is okozott csalódást, érmekkel gazdagon tértek haza Horvátországból.

A Contact K.T.H.E egyesülete tavalyi évzáró vacsoráját követően a 2022-es évet ténylegesen övvizsgával zárta, a 10-7. kyura vizsgázók szempontjából alakultak mozgalmasan az év utolsó napjai. Az idei szezon első erőpróbája a január végi színes öves övvizsga volt, melyet a sportolók kivétel nélkül sikeresen teljesítettek. Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője elmondta, hogy a vizsga különlegességét nem is az adta, hogy világ- és Európa-bajnokok vizsgáztak, hanem az, hogy a március eleji danvizsgára is itt készültek a leendő mesterek.

A világversenyeket megcélzó 2023-as kvalifikációs események sorában az első megmérettetés most hétvégén zajlott a horvátországi Karlovacban. Az orosházi egyesület kizárólag formagyakorlati kategóriákban, a felnőtt korosztályokban volt érintett. Elmondták, a verseny a korábbi évekhez mérten kinőtte magát, 32 országból összesen 2217 nevezést adtak le. Ennek megfelelően a versenyre való nevezéseket határidő előtt zárták, limitálva ezzel őket.

– A horvát vendégszeretet semmit sem változott az elmúlt években. A regisztrációk kis helyiségben, zsúfolásig telve zajlottak. A csarnok tágas és jól megvilágított volt, azonban komoly figyelmet igényelt a jéghideg teremben a versenyzők folyamatos melegen tartása. A versenyzők, egyben az ellenfelek nagy részét a magyar nemzet alkotta, összesen 25 formagyakorlati versenyzővel. Komoly felkészültségről tanúskodtak a horvát, olasz és ukrán versenyzők is – hangsúlyozta beszámolójában Puravecz Péter.

Az orosházi világ- és Európa-bajnok Brebovszky Zoltán mentálisan és fizikálisan is jó formában volt, két horvát bajnoki címet és egy ezüstérmet szerzett. Az Európa-bajnok Halustyik Cintia szintén magabiztosan versenyzett, a dobogó összes fokára felállhatott, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet bezsebelve. A csapat formagyakorlatok során pedig a kreatív (zene nélküli) versenyszámban a két versenyző párosa sem talált legyőzőre.

Az egyesület következő megmérettetése március 5-én lesz Budapesten, a központi övvizsga során, ahol reményeik szerint új mestert fognak avatni Friedl Flórián személyében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.