- hirdetés -

Nem szükségszerű, hogy az emberek szeretteik otthoni ápolását nyűgként, félelmekkel és bizonytalansággal teli, nehéz időszaknak éljék meg. Széni-Dégi Fanni egy olyan egységesített, szakma által hitelesített internetes oldalt hozna létre, amely oktató videókkal, listákkal, tanácsokkal segíti az otthonápolást. A Dr. László Elek Kórház szakápolója a Richter Anna Díjat nyerheti el, de ehhez az orosháziak szavazatai is kelleni fognak.

Széni-Dégi Fanni az orosházi Dr. László Elek Kórház szakápolója mindössze 13 évesen döntötte el, hogy olyan hivatást választ, amivel embereken segíthet. Elhatározásában nagy szerepet játszott, hogy beteg édesanyja az ő gondoskodására is szorult. Nap, mint nap tapasztalja, hogy az elöregedő társadalom, a szociális otthonok túlterheltsége, a családok számára anyagilag nehezen kigazdálkodható privát házi ápolás egyre nagyobb terhet ró az egészségügyi rendszerre, a kórházi osztályok „teltházzal” működnek.

Széni-Dégi Fannira szavazhatunk (Fotó: Dr. László Elek Kórház)

Így az otthonápolás talán még soha korábban nem került ennyire reflektorfénybe. Célja, hogy az apoljotthon.hu oldalával segítséget nyújtson majd többek között a betegek mozgatásával, fürdetésével, pelenkázásával, táplálásával, otthoni injekciók beadásával kapcsolatban. Ennek a tudásnak a birtokában a beteg életminősíége nagymértékben javítható, otthonában, szerettei közelében, méltóságát megőrizve töltheti napjait, a család pedig támogatást kap, hogy szakszerű támogatóvá váljon.

A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jólét fontosságára, inspirálja az egészségügy, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket és a legjobb ötleteik – melyek munkakörülményeiket javítják – kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújtson, megmutassa azokat a nagyközönségnek, segítse megvalósulásukat. Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül.

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet honlapján mindenki megtalálhatja a szavazás menetét, a határidő március 12.

A szavazás menete
1. Elsőként kattintson ide, ahol bejön Fanni oldala.
2. Az oldal alján a kék SZAVAZÁS gombra kattintva felugrik egy új ablak. 
3. Írja be email címét. (Fontos, hogy létező email címet kell megadni, hiszen a szavazás után a rendszer erre küld egy válasz levelet, ahol meg kell erősíteni a szavazást)
4. Pipálja ki az első négyzetet, ahol beleegyezik az adatai kezelésébe.
5. A második négyzetet lekattintva részt vehet a Richter által indított nyereményjátékban. (Nem kötelező!)
6. Lépjen át email fiókjába és kattintson a levél alján található linkre, amivel véglegesíti a szavazást.
7. Ha mindezekkel megvan, ossza meg Facebookon, Instagramon, Twitteren Fanni oldalát, buzdítsa szavazásra családtagjait, barátait, ismerőseit, munkatársait!

Ne feledje: ahány email, annyi szavazat!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.