- hirdetés -

Évről évre jó eredményekkel jelentkeznek grundbirkózásban az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tehetséges tanulói. Legutóbb, az országos elődöntő során három arany- és egy ezüstéremmel gazdagodtak a csapatok, mellyel természetesen a döntőre is kvalifikálták magukat.

Január 23-án Berettyóújfalu adott otthont az I. és II. korcsoportos fiú és leány Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjének. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola mind a két korcsoportban és nemben egy-egy csapattal nevezett. A versenyen 16 csapat, körmérkőzéses rendszerben küzdött meg saját korcsoportjában a végső helyekért.

Az iskola beszámolója szerint sokszor izgalmas, végletekig kiélezett küzdelmeket láthatott a szép számú szülői közönség. A gyerekek fegyelmezetten, az utasításokat betartva birkóztak meg az előttük álló akadályokkal.
– Büszkeséggel töltsön el mindenkit, hogy újra elmondhatjuk, azon kevés iskolák közé tartozunk az országban, akik mind a négy csapattal jelen lehetnek az országos döntőben – hangsúlyozták.

A csapatok összeállítása és részletes eredményei:
I. korcsoportos fiú csapat 1. hely

A csapat tagjai: Pintér Nimród, Faragó Olivér, Molnár Péter, Szénási-Puskás Soma, Huszka Dávid, Darabont Lehel, Szendi-Horváth Gergő, Popovics Milán és Idul Dominik

I. korcsoportos leány csapat 1. hely
A csapat tagjai: Barna Olívia, Verasztó Jázmin, Csiki Emili, Faragó Lea, Farkas Lara, Németh Alexandra, Somogyi Noémi, Papp Hanna és Ács Katalina

II. korcsoportos fiú csapat 1. hely
A csapat tagjai: Fejes-Fehér Benett, Mórocz Máté, Csiki Marcell, Csáki Gergő, Szatmári-Nagy Gábor Hunor, Khaldy Ayman, Szeles Máté, Somodi Kristóf, Erőss Dominic és Fahur Zsombor

II. korcsoportos leány csapat 2. hely
A csapat tagjai: Sztojka Amira, Ökrös Virginia, Verasztó Enikő, Szűcs Maja, Németh Zsanett, Horváth Tifani, Simon Réka, Dócza Barbara és Lengyel Nóra

A fiatalokat az iskola testnevelő tanárai, Almási Gyula és Szénási Viktor készítették fel.
– Korábban sajnos hosszú évekre száműzve volt a diákolimpiai sportágak köréből, de 5 éve már újra foglalkozunk az iskolában a grundbirkózással. A korábbi évekhez hasonlóan idén is mind a 4 bejutott az országos döntőbe. Idén Dunakeszi ad majd otthont a versenynek, február 11-én a fiúk, másnap 12-én pedig a lányok mérhetik össze tudásukat.
12 csapat jut be minden évben a döntőbe korosztályokban. Tavaly a lányoknak sikerült bronzéremmel hazatérniük, szóval bizakodva nézünk az idei kihívás elé – ismertette a részleteket Szénási Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.