- hirdetés -

Megfelelő ütemben, a tervek szerint halad Gyopárosfürdő fejlesztése. Több mint nyolcszáz millió forintból a városrészben többek között új családi tematikus játszóteret, egy modern játszóházat is kialakítanak, de megújul a sétány és még egy futókör is készül az északi tó körül.

A gyopárosi városrész komplex turisztikai fejlesztésére összesen 822 millió forint áll rendelkezésre. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2018-ban 650 millió vissza nem térítendő forráshoz jutott a város. Ehhez további többlettámogatás érkezett, melyből 172 millió forint TOP-keret és további 5 millió forint hazai finanszírozás terhére számolható el. A nagyszabású beruházás öt, helyszínileg is elkülönülő projektelemre osztható. A helyszínek mindegyikén elindult a munka tavaly év végén.

Az egyik elem egy hajót formázó játszóház kialakításáról szól, amelyet az Alföld Gyöngye Hotel mellett található körépület, valamint hozzá tartozó lapostetős épület átalakításával valósítanak meg.

Megújul a fürdő bejárata előtti tér, ahol a fő látványosság egy burkolatba rejtett pancsoló szökőkút lesz. Itt jelenleg földmunkák zajlanak. A korábban ott található játszótéri elemek sem maradnak kihasználatlanul a jövőben, a felújításuk után az északi tó mellett épülő új sétány mellé helyezik át azokat.

Készül a látványszökőkút (Fotó: Horváth Bence)

A pályázatnak köszönhetően megújul és térkő burkolatot kap a tó melletti kavicsos sétány, valamint kiépül annak a folytatása. A nyomvonalát már ki is jelölték a szakemberek. A tervek szerint padokat is kihelyeznek a sétány mentén, valamint 1200 méter hosszú, egy méter széles gumi burkolatú futókört alakítanak ki.

A Kisvasút utcán, a Termál Kemping déli szomszédságában egy épületegyüttes építésére kerül sor. Az épületek az ide érkező, valamint átmenő gyalogos és kerékpáros turizmus fogadóállomásának szerepét töltik be. Az alapozás elkészült, a következő időszak feladatai között a különböző falazási, gépészeti és födémépítési munkálatok szerepelnek.

A beruházás utolsó projekteleme egy olyan tematikus játszótér kialakításáról szól, amely a tervek szerint több korosztály és a családok számára is több órás kikapcsolódást kínál. A Gyopárka tündér meséjén alapuló játszótér a Fasor utcai ligetben készül, így ez a terület is funkciót kap. A különböző eszközöket már gyártják és előreláthatólag a nyáron kerülhetnek a végső helyükre.

A liget új funkciót kap a tematikus játszótér kialakításával (Fotó: Horváth Bence)

A munkálatok 12 hónapot vesznek igénybe, így a tervek szerint még az idén átadhatják a turisztikai attrakciókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.