- hirdetés -

A diákok által elért sikerek, előadások és egy asztaliteniszben és kosárlabdában indított házibajnokság színesítette a Táncsics Mihály Gimnázium hétköznapjait januárban.

Januárban többek között az Educatio Továbbtanulási Kiállításra látogattak el a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói, ahonnan sok új és hasznos információval térhettek haza. A 12. osztályosoknak már csak két hetük maradt, hogy eldöntsék, hol szeretnének továbbtanulni, de az alsóbb évfolyamosokra is hasznos tudnivalók vártak a kiállításon. Biztosra veszik, hogy jövőre újra részt fognak venni az eseményen.

Egy új kezdeményezés indul az iskolában, külön az 5-8. és a 9-12. évfolyamok tanulóinak. Házibajnokságot indítanak a diákoknak, egyelőre két sportban, kosárlabdában és asztaliteniszben tehetik próbára az ügyességüket. Előbbinek a helyszíne az intézmény tornaterme, míg utóbbinak az aula lesz. Az asztaliteniszben egyéni és páros kategóriában indulhatnak a tanulók, míg a kosárlabdához 5 fős csapatok jelentkezését várták.

A 8/8 osztály versenyzői (Fotó: iskola)

A Jeducation vállalkozás által meghirdetett országos angol speaking Christmas versenyen a Táncsics 8/8 osztályának tanulói, Karsay Hanna, Munkácsi Kristóf és Újszászi Balázs (felkészítő tanáruk: Vígh Zsanett) az előkelő második helyet szerezték meg, emellett elnyerték a Legkreatívabb videó különdíjat is.

A 12. évfolyam tanulói január 27-én tekinthették meg a Madách Színház online közvetítésében az Emberszag – drámai napló Szép Ernő azonos című önéletrajzi regénye alapján című előadást. Az iskola magyar és történelem munkaközössége szervezésében jött létre a program, melyet a Madách Színház hirdetett meg a Magyar Kultúra Napja és a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából.

Online közvetítésben nézhettek előadást (Fotó: iskola)

Január 27-én a Táncsics Mihály Gimnázium emelt biológia képzésű diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten a Természettudományi Múzeumban és a Body Worlds kiállításon. Február 11-én emellett újra megrendezik az iskola egyik nagy hagyományokra visszatekintő rendezvényét, a Sámli Bált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.