- hirdetés -

Több ember történetén keresztül is találkozhattak már olvasóink a Spartan Race világával. Az elmúlt hétvégén Nagymaroson rendeztek futamot, ahol Zsiga Bence is próbára tette magát.

Zsiga Bence élete a mozgás és a sport jegyében telik, korábban mesélt már nekünk a karatéban és az aerobikban, a testépítésben vagy akár a Ninja Warrior című tévés sportvetélkedőben szerzett tapasztalatairól. Spartan Race versenyeken most vett részt harmadik alkalommal, a nagymarosi erőpróba volt neki idén az első nagyobb megmérettetése. Az orosházi sportember a sprint kategóriában indította az évet.

– Ez 6,26 kilométert jelentett 23 akadállyal. Ebből kettő volt, ami nem sikerült, viszont 2 olyan akadályt meg sikerült teljesítenem, melyek korábban még nem mentek. Az időmmel elégedett vagyok, a környezeti tényezők és a hibák (ha hibázol, büntetést kapsz: vagy 30 burpee gyakorlat vagy büntetőkör) beleszámítása mellett, ami 51 perc és 7 másodperc lett. A pálya nehézségét most főként a nagy sár és a víz okozta. A hőmérséklettel nem volt baj, mert gyorsan bemelegedtem, így az csak az első 10 percben jelentett diszkomfort érzetet – ismertette a részleteket Bence.

Elmondta, hogy az akadályok közül azok számítottak a legproblémásabbnak, melyek fémfelületűek voltak. Ezek a víz miatt a szokottnál is jobban csúsztak, ami azért okozott meglepetéseket számára, de szerencsére rontáshoz nem vezettek. Mint mondta, a tavaly októberben rendezett versenyhez képest ezúttal sokkal jobban érezte magát és jobban is bírta.

– Idén még 3 Spartanon szeretnék részt venni, de ezek közül majd a nyári erőpróba lesz a legfontosabb, ahová a csúcsformát tervezem hozni. Ez a kezdés pedig egy jó kis löketet adott számomra az évnek – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.