- hirdetés -

Rengeteg ember fogadja meg újévkor, hogy változtat az életén, egészségesebb lesz és rendszeresen sportolni fog. Ennek köszönhetően a konditermekben is megnövekszik a létszám. Földesi Szandra, a Belvárosi Sportcentrum üzemeltetője elmondta, sokszor nagyon hamar elfogy a kezdeti lendület, és többen már néhány után visszaállnak a régi kerékvágásba.

Az új év, új én sokak listáján szerepel a fogadalmak között. Figyelni az étkezésre, a stresszmentes életre és a rendszeres mozgásra. A január éppen ezért a egyik legtelítettebb időszak az edzőtermekben is.

– Abszolút jellemző nálunk is, hogy az újévi fogadalmak után mind a konditeremben, mind a csoportos edzéseken megnő a forgalom. Mi ennek persze örülünk, de szeretnénk, ha ez tovább kitartana és egész évben rendszeresen járnának az emberek sportolni. Sajnos azt vesszük észre, hogy az első emberek már 2-3 hét után lemorzsolódnak, valaki pedig néhány hónap után. Szerencsére olyan is van, aki egész évben rendszeresen jár – mondta Földesi Szandra.

Hozzátette, nagyon sokan – főleg a nők közül – azért nem mernek menni, mert félnek, mindenki őket fogja nézni. Szandra kiemelte, ez egy óriási tévhit. Az edzőtermekben mindenki magával van elfoglalva. A másik legnagyobb probléma pedig, véleménye szerint, a türelmetlenség.

– Elsőnek a közérzetünkön vesszük észre a változást, de ehhez is kell 3-4 hét. Egy hónapot tehát mindenképp érdemes várni, mert onnantól kezd el rendszerré válni az ember életében. Azok, akik hozzám járnak, 2-3 hónap után mondják, hogy már hiányzik nekik, hiszen a testük is igényli már a mozgást. A legnagyobb löketet mindig az adja, ha már látják magukon a változást, de ehhez türelmesnek lenni – hangsúlyozta Szandra.

Elmondta, sokszor az otthoni edzések sem válnak be igazán. Míg a konditeremben látják maguk körül, hogy mindenki dolgozik, addig otthon rövid idő után elfogyhat a lelkesedés, és urrá lehet rajtunk a fáradtság.

– Én azért kezdtem el edzeni itthon, mert államvizsga után már csak ülő munkát végeztem. Kevesebbet sétáltam, és éreztem, hogy szükségem van valami pluszra. Emellett egy teljes kivizsgálásra is elmentem, ahol szintén elmondták, szükséges lenne számomra a rendszeres testmozgás – mesélte Andula Júlia, aki szintén az új év után vágott bele az intenzívebb edzésbe – Motiváltak a lakótársaim is, valamint a karácsonyi akciók miatt rengeteg eszközhöz hozzájutottam, így még inkább meg jött a kedvem. Lassan egy hónapja csinálom és már érzem magamon a változást, valamint azt, hogy várom a napi, otthoni edzéseket – emelte ki.

Júlia hozzátette, emellett az étkezésre is odafigyel, számára ez együtt jár a sporttal. Ő az otthoni edzéseket kedveli jobban, de nem zárja ki a jövőben az edzőtermet sem, mivel ott több az eszköz áll rendelkezésére. A fiatal lány jelenleg egy 21 napos kihívást csinál, és nagyon szereti. Kiemelte, a környezetében is mindenkit buzdít, hogy naponta legalább 20-40 percet mozogjon, akár otthon, mert rengeteg előnnyel jár.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.