- hirdetés -

A január, a február minden évben a horgász okmányok megújításának ideje a horgászok számára. Mint az élet sok területén itt is vannak kötelezettségek, határidők a pecások számára.

A 2022-es évre kiadott állami horgászjegyek és területi engedélyek érvényességi ideje január 31-én lejár. Ha már az év elején szeretnénk ismét kergetni a halakat, ezeket meg kell újítanunk.

A 2023 évre szóló állami jegy és területi jegyek pótdíj mentes vásárlásának idén is feltétele a pontosan összesített fogási napló időben történő leadása. A fogási naplóban vízterületenként és mind összesenben is rögzíteni kell a tavalyi zsákmányt. Össze kell számolni a naptár részen a horgászattal töltött napokat és ott is be kell írni az összesen rovatba. Ezek mind feltételei a pótdíj mentes engedély vásárlásnak. A 2022 évi fogási naplók leadási határideje 2023. február 28.

A területi jegyek tekintetében, a KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) illetékességi területén van több partner, ahol lehetőség van SZÉP-kártyás fizetésre is. A megszokott orosházi helyszínek ezek közé tartoznak. A területi jegy árakról múlt heti cikkünkben beszámoltunk.

Január végéig még ilyen szép csukákat is foghatunk (Fotó: KHESZ)

Néhány jótanács

Azok a horgászok, akik számára nem jelent akadályt a télies időjárás és ilyenkor is a ragadozó halakat üldözik, ne feledjék, hogy a csuka fajlagos tilalma február elsején elkezdődik és március 31-ig érvényben marad.

Történtek kisebb változtatások erre az évre vonatkozóan az Országos horgászrendben és a helyi horgászrendben is. Ha nem szeretnénk az év eleji horgászatot esetleges kellemetlen élménnyel kezdeni, tanácsos a vízpartokra indulás előtt átolvasni mindkettőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.