- hirdetés -

A horgászok szempontjából a legrosszabb időszakot, január hideg napjait éljük, amikor a horgász nem tehet mást, mint várja a jobb időt. A vizek zöme befagyott, a jégre rámenni viszont még nem lehet. Ilyenkor egy jó hír még sokkal szívmelengetőbb.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) a napokban tette közzé, hogy az évet süllő telepítésével kezdték meg. A Sebes-Körös és a Berettyó összesen öt helyszínen szétosztva kapta 2024 év első telepítését. Az összesen 333 kilogramm, 0,8-1 kg-os süllő jó kondícióban úszott el az említett folyók szakaszain. Nemes Attila ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, nem volt véletlen a két vízterület kiválasztása.

Első lépcsőben 333 kiló süllőt helyezett ki a szövetség (Fotó:KHESZ)

– A tavalyi évben a ragadozó telepítések során ez a két vízterület kicsivel kevesebbet kapott, mint egyéb folyóvizeink, ezért ezt az idei első „csomagot” mindenképp ide szántuk. Az elmúlt évben a ragadozó telepítéseknél kissé jobban fókuszba helyeztük a folyókat, illetve azok szakaszait. Az első idei telepítés annyiból volt rendhagyó, hogy nem az akarat, vagy a pénz szabott neki határt, hanem a rendelkezésre álló, kihelyezésre alkalmas halmennyiség. Amint lesz hal, természetesen folytatjuk, szándékaink szerint nagyobb egyedsúlyú, 3-4 kilós süllők is érkeznek majd. Ami a többi halfajt illeti, terv szerint folytatjuk az ő telepítésüket is. A ponty mellett a tavalyihoz hasonlóan lesz dévérkeszeg, domolykó, jász, balin és a többi faj. Ha ugyanannyi területi engedélyt vásárolnak a horgászok, mint tavaly és az árak is hasonlóak maradnak, akkor tartjuk a 2023-as telepítési mennyiséget, sőt arra törekszünk, hogy egy kicsivel növelni is tudjuk – nyilatkozta az ügyvezető.

Nemes Attilától azt is megtudtuk, hogy a rendszer kezdettől fogva jól működik, így a tavalyi fogási naplók leadása, az új területi engedélyek váltása és a lejárt horgászkártyák megújítása zavartalanul és gördülékenyen működik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.