- hirdetés -

Még pár nap és elérkezik vízkereszt, ami azt jelenti, hogy fájó szívvel ugyan, de le kell bontanunk karácsonyfáinkat. A Dareh Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. januárban, az elmúlt évek megszokott menetrendjéhez hasonlóan két alkalommal szállítja el az ünnepek során karácsonyfaként szolgáló fenyőket Orosházáról.

Ezúttal is két egymást követő héten, január 18-án és január 25-én (szerdai napokon) szállítja el a fenyőfákat a Dareh. A két időpontban csak az ünnepek alatt karácsonyfaként szolgáló fenyőket kell kitenni az utcára, a zöldhulladékot nem most szállítják el. A szabályok az elmúlt évekhez képest nem változtak, a fenyők elszállítását igénybe vevőket arra kérik, hogy a kidobásra ítélt fákat díszektől és dekorációtól mentesen helyezzék ki.

A szelektív hulladék begyűjtése Orosházán az 1,2 és 3-as számú körzetekben szintén szerdai napon, de egy héttel korábban, január 11-én indul a 2023-as I. negyedévben. A folyamat a 4 és 5. körzetekben egy nappal később, január 12-én indul, ezt követően pedig a szelektív hulladék elszállításának dátuma négyhetente lesz esedékes (1-2-3 körzetekben február 8-án és március 8-án míg a 4-5 körzetekben február 9-én és március 9-én a I. negyedév alatt).

A zöldhulladék szállítása idén februárban kezdődik el, a 1-2-3 körzetekben február 22-én, míg a 4-5 körzetekben február 23-án, a szelektív hulladék elszállításához hasonlóan a zöldhulladékok elszállítása is ezt követően négyhetente, szerda-csütörtöki napokon ismétlődik.

A kommunális vegyes hulladék pedig szintén a tavalyi évhez hasonlóan március 15-én (szintén szerdai napra esik), ünnep- és egyben munkaszüneti napon lesz elszállítva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.