- hirdetés -

Az orosházi labdarúgó edző mesél a teremtornáról, a karácsonyról és csapata jövő évi céljairól.

Futballtornával emlékeztek december 29-én, Kecskeméten a 2018-ban 26 évesen elhunyt volt újpesti labdarúgóra, Lázár Bencére. Az Újpest futsal csapatában pályára lépett Boér Gábor, a szlovén Lendva együttesének edzője is. Ennek apropójául kértük villáminterjúra az orosházi edzőt.

A televízión keresztül egy ország láthatta, hogy a rapper Curtis, az újságíró Somos András és a BL-győztes Lőw Zsolt oldalán léptél pályára az emléktornán. Hogyan kerültél ebbe az illusztris csapatba, amely végül megnyerte a tornát?

– Valóban nagyon illusztris volt a csapatnévsor. Óvádi Laci barátom, az Újpest Futsal vezetője jóvoltából léphettem én is pályára a Lázár Bence emléktornán. Sajnos egy ilyen fiatalon elhunyt, nagyszerű játékos emléke előtt kellett tisztelegnünk. Az Újpest-család egy nagyon összetartó közösség, ezt jól bizonyítja az a tény is, hogy szinte minden volt újpesti sztár ott volt az emléktornán Kecskeméten. Néhány évig én is az Újpest játékosa voltam, nagyon örülök, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek.

Az egyik sportcsatorna hálójába háromszor is betaláltál, ezek után nem fog a média a tenyerén hordozni.

– Így talán még nagyobb kritikusaim lesznek a média munkatársai, de sebaj, majd talán jövőre leigazolnak, mint „szakkommentátort” és akkor náluk is fogok játszani.

Az emléktornán Újpest szerelésben (Fotó: NSO)

Hol töltötted az idei karácsonyod?

– A megszokott módon és helyen töltöttem az ünnepeket, vagyis családi körben, itthon Orosházán. Sajnos egy kicsit rányomta a hangulatomra a bélyegét hogy lebetegedtem, de szerencsére már jobban vagyok.

Családi körben Karácsonykor (Fotó: család)

Hogy szerepel a csapatod, mikor kezdődik a felkészülés?

– A Nafta Lendava az 5. helyen áll a 16 csapatos szlovén másodosztályban. Azt gondolom, hogy reális az őszi szereplésünk. Voltak jobb és rosszabb periódusaink és sajnos a gazdasági válság minket is utolért, így voltak olyan tényezők, amik negatívan befolyásolták a szakmai munkát, de jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a klub „átvészelje” ezt a nehéz időszakot. A felkészülés január 9-én kezdődik, és nagyon hosszú lesz, mivel a bajnokság csak március elején rajtol.

Mit vársz a tavaszi szezontól?

– A cél nem változott. Továbbra is a fiatalok képzése és a minél jobb bajnoki helyezés kiharcolása a fő feladatunk. Itt szeretnék minden sportbarátnak Boldog új évet kívánni!

Kiemelt kép: Archív (https://www.nafta1903.si/)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.