- hirdetés -

Igazán különlegesre sikerült a helyi művészeti iskola moderntánc tagozatának hétfő esti bemutatója. Egymást váltva álltak színpadra Keresztesné Deák Andrea és Kárai Boriska táncpedagógusok tanítványai. Egy igazi híresség, Csengeri Attila is szerepet vállalt a műsorban. Boriska elárulta, nagy álma vált valóra ezzel az esttel.

December 19-én 18 órakor a Petőfi Művelődési Központ színháztermében az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány szervezésében léptek fel az iskola moderntánc tagozatának növendékei. Az est sztárvendége Csengeri Attila színművész volt.

– Tizenöt évvel ezelőtt együtt álltam ugyanezen a színpadon Csengeri Attilával – mesélte Kárai Boriska, az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa. – Nekem akkor, gyerekként az volt az álmom, hogy színházi táncos legyek, és a jó Isten megadta ezt a csodát. Ezért is szerettem volna, ha a tanítványaim kaphatnak egy kis kóstolót abból, milyen érzés profi hang- és fénytechnika, füstjáték mellett táncolni a színpadon, ráadásul úgy, hogy egy musicalszínésszel együtt szerepelnek a nagyközönség előtt. Ők még sosem éltek át hasonlót, de megérdemlik, hisz egész évben nagyon szépen dolgoztak. Úgy gondoltam, ha csak egy tanítványomat is megragadja olyan szinten ez az élmény, mint engem tizenöt éve, akkor már megérte.

A gyerekek megtapasztalták, milyen úgy állni a színpadon, mint egy valódi művész, ezzel is közel kerülve a színház izgalmas és varázslatos világához. Kárai Borbála egy színházban dolgozik Csengeri Attilával. Nagy öröm volt az orosházi táncpedagógus számára, hogy a musical -és operettszínész azonnal igent mondott a felkérésre.

– Boriska gyönyörű fejéből pattant ki az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha énekelnék ezen a gálaesten, vagyis az általam énekelt dalokra táncolnának a tanítványai – fogalmazott Csengeri Attila, musical- és operettszínész. – A felkérés után haboztam, haboztam úgy négy másodpercig, aztán természetesen igent mondtam. Ekkor jött a hideg zuhany, hogy egy új és néhány olyan dalt is el kellene énekelnem, amit már nagyon, de nagyon régen adtam elő, de az ő kedvéért ebbe is belementem. Itt voltam már az előadás előtt három órával, együtt megnéztük a gyerekekkel a közös részeket, viccelődtünk, mókáztunk is, hogy közvetlen legyen a viszony, de azért az izgalom így is megvolt mindannyiunkban. Felfokozott lelki állapotban vártuk a kezdést mind, egyrészt, mert ez egy igazán ünnepi alkalom, másrészt pedig, mert azzal a tudattal léptünk a színpadra, hogy a nézőtéren telt ház vár minket.

Arra a kérdésre, hogy ez az est egy karácsonyi jó cselekedet-e a részéről, Csengeri Attila humorosan így felelt.

– Hátha januárban ezt egy lottóötös kompenzálja…De ha egy hatalmas pénzadomány hullana az ölembe az égből, Boriska lenne az első, akinek egy nagyobb összeget utalnék belőle.

Az est során elhangzott a Rómeó és Júlia musicalből a Verona és a Miért fáj? című dalok, Az István a király rockoperából a Szállj fel szabad madár, valamint Az operaház fantomjából a Fantom duett. Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei színvonalas műsorukkal ismét bebizonyították, színpadra termettek. Több produkciójukban Tóth Nikoletta, a művészeti iskola magánének szakos növendéke és Nagy Krisztina Margaréta énekes volt a segítségükre. A közönség vastapssal hálálta meg a gyerekek művészi, kifinomult, precíz játékát.

Fotók: Palotás Rajmund

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.