- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata 2022. áprilisában együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel annak érdekében, hogy a rászorulók javára minél több élelmiszer adományt juttasson el.

Mint arról júliusban már beszámoltunk, az adományozás keretében májustól, hétköznaponként az orosházi Lidl áruházból szavatossági időn belül fogyasztható pékárut, valamint zöldség és gyümölcs adományokat vesznek át, melyeket az intézmény ellátási területén élő, hátrányos helyzetű családok és személyek körében osztanak ki. A nyolc településen közel 800 fővel állnak folyamatosan kapcsolatban, a megállapodás értelmében őket részesítik felajánlott támogatásból. Mint Halustyik Évától az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata vezetőjétől megtudtuk, karácsony közeledtével minden évben igyekeznek még több adományt kiosztani.

– Most év végén, karácsony előtt lehetőségünk nyílt arra, hogy az Élelmiszerbank központi raktárából egy jelentősebb mennyiségű adományt kapjunk. Ezt az ellátási területünk nyolc településén osztjuk szét, közel nyolcszáz család közt. A csomagokban tartós élelmiszerek vannak. Polgármester úr segített megszervezni a szállítást Budapest és Orosháza között, illetve megoldani a rövid távú raktározást. A Koncsek Trans és a Városüzemeltetési Zrt. sietett a segítségünkre és szállította ide az élelmiszer adományt, melyből ma az orosházi rászorulóknak osztunk – tájékoztatott Halustyik Éva.

Dávid Zoltán polgármester nem csak a szervezésben, a csomagok kiosztásában is segített. Közben alkalom nyílt arra is, hogy kicsit beszélgessen és jótanácsokkal lássa el az érkezőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.