- hirdetés -

A gyermekek karácsonyának szebbé tétele a célja a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat munkatársainak. Ezért a szeretet ünnepéhez közeledve felhívással élnek az orosházi lakosok, cégek és vállalkozások felé: segítsenek valóra váltani a nehéz körülmények között élő gyermekek álmait.

– A korábbi években a Petrus Márta szervezte Jézuska Járat keretében ajándékoztuk meg a nehéz körülmények között élő orosházi gyerekeket. Idén Márta nem tudta vállalni ezt a szép feladatot, ám mi a kollégáinkkal úgy gondoltuk, hogy ne maradjon üresen az intézmény látókörében lévő gyerekek keze karácsonykor, ezért indítottuk el a Fogadj örökbe egy kívánságot! kampányt – ismertette a célt Halustyik Éva, az intézmény vezetője. – Várják a gyerekek is, boldogan sorolják, mit szeretnének a Jézuskától. Mi csak azt reméljük, minél többük kívánságát válthatjuk valóra az adományozók segítségével.

Az intézmény tehát támogatókat keres, akik akár a konkrét ajándék beszerzésével, akár a célra fordítható pénzadománnyal segítenék a vállalás sikerét. A Petőfi Művelődési Központ (Kossuth utca 3.) recepciós pultján található a lista, rajta a gyermekek keresztneve, életkora, sorszáma és természetesen kívánsága. Ebből lehet választani, megadva az adományozó nevét és elérhetőségét – a későbbi esetleges egyeztetés érdekében.

Az ajándékot szépen becsomagolva, sorszámmal ellátva ugyanitt lehet leadni december 8-a péntekig. Aki nem tud időt szakítani a személyes ajándékválasztásra, telefonon is megteheti a 68/í412-317-es telefonszámon egyeztetve az intézmény munkatársaival. Aki pedig inkább anyagilag támogatná ezt a nemes kampányt, és a vásárlást a gyermekjóléti központra bízza, attól köszönettel fogadják a felajánlást az Egy Más jövőÉrt Alapítvány számlaszámára (11733041-20037848) utalva, közleménybe írva: Fogadj örökbe egy kívánságot!

– A kívánságokat mi összegyűjtjük a szülők segítségével. Fontos kitétel, hogy maximum 10 ezer forint értékű lehet a kívánság. Az ajándék lehet új, de nagy örömmel fogadjuk a szép, újszerű állapotban lévő felajánlásokat is, az a fontos, hogy olyan legyen, amit a felajánló is szívesen látna saját gyermeke kezében karácsonykor – tette hozzá Halustyik Éva.

A hagyományt folytatva, karácsonyhoz közeledve egy rendezvény keretében osztják majd ki az ajándékokat az intézmény látókörében lévő gyerekek részére. Hogy mennyi megajándékozott lesz, az csupán a felajánlások számától függ. Minél többen állnak a jó ügy mellé, annál több gyermeknek lehet egy kicsit szebb a karácsonya.

– A rendezvényre szeretettel várjuk az adományozókat, hiszen akár személyesen is átadhatják az ajándékukat, ha szeretnék, illetve meggyőződhetnek arról, hogy anyagi támogatásukat a célra fordítottuk. Számunkra az orosházi adventi programsorozat egyik legszebb része lesz a Fogadj örökbe egy kívánságot! Kampány. Bízom abban, hogy a helyi cégek és a lakosság is mellénk áll és együtt számos orosházi gyermek álmát válthatjuk valóra – zárta Halustyik Éva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.