- hirdetés -

A nyár, a vakáció ideje térségünkben sem mindenkinek a felhőtlen kikapcsolódásról, pihenésről, nyaralásról szól. Sokak számára a napi betevő előteremtése is nehézséget okoz. Rajtuk igyekszik segíteni az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata 2022. áprilisában együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel annak érdekében, hogy a rászorulók javára minél több élelmiszer adományt juttasson el. A részletekről Halustyik Évától, a szervezet vezetőjétől kaptunk tájékoztatást:

A péksütemények mellett zöldségek és gyümölcsök is érkeznek (Fotó: Halustyik Éva)

– Az adományozás keretében májustól, hétköznaponként az orosházi Lidl áruházból szavatossági időn belül fogyasztható pékárut, valamint zöldség és gyümölcs adományokat veszünk át, melyeket az intézmény ellátási területén élő, hátrányos helyzetű családok és személyek körében osztunk ki. A nyolc településen közel 800 fővel állunk folyamatosan kapcsolatban, a megállapodás értelmében őket részesítjük  felajánlott támogatásból – vázolta az intézményvezető 

Az élelmiszer adomány mennyisége változó, ennek megfelelően az adományozottak száma is naponta változik. Az összesítés alapján legkevesebb 16  fő, legtöbb 74 fő volt figyelembe véve, hogy egy személy számára maximum 5 kg adomány osztható ki.

Mint megtudtuk, a kiosztással kapcsolatban szinte csak pozitív tapasztalattal rendelkeznek. A családok nagy része elfogadja és örül a felkínált lehetőségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.