- hirdetés -

Csütörtök este a Petőfi Művelődési Központban tartotta évzáró taggyűlését az Orosháza és Térsége Gazdakör. Az esemény vendége volt többek mellett Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke és dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, majd Bozó József a NAK Békés Megyei Igazgatósága alelnöke, a Kormányhivatal részéről pedig dr. Rákóczi Attila köszöntötte elsőként a tagságot.

Elsőként Dávid Zoltán polgármester (középen) köszöntötte a gyűlés résztvevőit (Fotó: Gál László)

A köszöntőket követően Brlázs Róbert gazdaköri elnök összefoglalta a gazda szervezet 2022-ben végzett munkáját. Évértékelőjében kiemelte a továbbra is rendkívül sikeres rendezvényüket, a Hagyományok-Ízek Versenyt, de szót ejtett az év során megtartott kilenc gazdafórumról, határszemléről és az ugyancsak sikeres Magyarok Kenyere Programról. Az elnök örömét fejezte ki, hogy az év elején megfogalmazott célkitűzéseket a nehéz körülmények között is teljesíteni tudta a gazdakör, melynek közben 71-ről 107-re növekedett a taglétszáma. Ez utóbbi adat azt mutatja, hogy a szervezet jól végzi a munkáját és a gazdák bizalommal fordulnak hozzájuk.

Nagyszerűen szerepeltek a gazdakör tagjai a vajdasági nemzetközi pálinka versenyen (Fotó: Gál László)

Az elnöki beszámoló után ünnepélyes keretek közt vehették át díjaikat a zentai nemzetközi pálinkaversenyen eredményesen szereplő gazdák. A gazdakör elnöksége emléklappal és egy kis zsákocska búzával köszönte meg a Magyarok Kenyere Programban résztvevő gazdák adományait.

Brlázs Róbert az Orosháza és Térsége Gazdakör, és Jakab István, a MAGOSZ elnöke (Fotó: Gál László)

A felszólalók sorát Jakab István, MAGOSZ elnök zárta. Elmondta, hogy most is örömmel jött Orosházára. Szeret idejönni, hisz dolgos, szorgalmas és jó gazdák közt mindig jó lenni. Beszédében áttekintést adott a nemrég elfogadott Európai Uniós Közös Agrár Politika (KAP) Magyarországot, a magyar, ezen belül az orosházi gazdatársadalmat érintő, sorsukat, boldogulásukat befolyásoló részleteiről.

Az évzáró gazdaköri taggyűlés kellemes egymás közti beszélgetéssel és egy finom vacsora elfogyasztásával zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.