- hirdetés -

A tavalyihoz hasonló szezont zártak 2022-ben a Contact KT.H.E. egyesület kick-boxolói. A tavaszi időszak leginkább a felkészülés, a bemutatók és az övvizsgák jegyében telt, az őszi időszakban azonban több sportolójuk is világversenyen mutathatta meg tudását. Az évet és az elért eredményeket egy közös vacsora keretében ünnepelték meg december 16-án a Diófa Csárdában.

– Most egy olyan vacsorán veszünk részt, melynek a hagyományoknak megfelelően már a szerves része összegezni a januártól egészen mostanáig tartó időszakot. Nehéz is számba venni, hogy mi minden történt velünk az elmúlt hónapok során, de az év első fele leginkább a felkészülés jegyében telt. Ekkor sok versenyt lemondtak, nehéz volt motiválni a válogatottban szerepet kapó sportolókat, de igyekeztünk kitölteni az időt bemutatókkal, övvizsgákkal, minden olyan dologgal, ami a fejlődéshez szükséges – kezdte értékelőjét az egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter.

Sikeres szezont koronáztak meg évzáró vacsorával a sportolók (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, hogy ez az időszak sem tartott örökké és szeptembertől kezdve már tényleg szinte minden hétvégén egymást követték a magyar bajnoki küzdelmek, a hazai vagy nemzetközi versenyek. A Contact sportolói számára pedig ekkor érett be igazán a felkészülés és a kemény munka gyümölcse, hiszen az előző évekhez hasonlóan 2022-ben is kiváló eredményekkel gazdagodtak a kick-boxolók. Négyen közülük világversenyeken is szerepeltek, Zahorecz Noel például júniusig vett részt több nemzetközi megmérettetésen.

Csapattársai, Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté pedig még néhány héttel ezelőtt is Európa-bajnokságon volt érdekelt, Törökországbaól mindhárman bajnoki címmel térhettek haza. Hátra persze nem dőlhetnek, hiszen az évzáró vacsorát követően nem sokkal már egy 4 órás övvizsga várt rájuk.

– Ráadásul shihan Gregor László mindig azt szokta mondani: Örüljünk ma ennek az övvizsgának, örüljünk holnap, de holnapután álljunk bele és készüljünk a következőre. Mi is ebben a mentalitásban folytatjuk a munkánkat, hiszen már a két ünnep között is lesznek foglalkozásaink, ahol majd újabb övvizsgákra és természetesen már a jövő évi versenyszezonra is fogunk előre készülni – árulta el a vezetőedző.

Vezetőedzőjük, Puravecz Péter ismertette a 2022-es év eredményeit (Fotó: Horváth Bence)

A Puravecz Péter által is idézett Gregor László, a Békés Megyei Harcművészeti Szövetség elnökeként maga is részt vett az orosházi csapat évzáróján, de a vendégek között üdvözölték sensei Gasparik Róbertet, a Füzesgyarmati Kick-box SE vezetőedzőjét, valamint Litauszki Lászlót és Zsjak Zoltánt, a Kondorosi SE képviseletében. Míg a korábbi évzárókon nagyjából 20-30 fő volt jelen évente, a mostani létszám már 60-ra emelkedett.

Bíznak benne, hogy jövőre egy legalább ennyire sikeres 2023-as szezon vár majd rájuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.