- hirdetés -

Nem elég egyszer sikerre vinni egy pályázati támogatást, most már 2-szer kell ahhoz, hogy a megnövekedett árak mellett valóban megvalósulhassanak az eredeti elképzelések – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Erdős Norbert országgyűlési képviselő Dombegyházon.

Erdős Norbert a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és a település polgármestere, dr. Varga Lajos arról a hírről adtak számot, hogy a már 150 millió forintos támogatást nyert minibölcsőde-projekt most további 25 milliós „ráemelésben” részesül, ami elengedhetetlen a műszaki tartalom megvalósításához. Ezzel elhárult az akadály az építkezés elől, kezdődhet a munka, annál is inkább, mert 2023 szeptemberére be is kell fejezni a beruházást. 

– Itt egy csodálatos dologról van szó. A 21. századi kihívásoknak mindenben meg fog felelni a dombegyházi, 8 fős mini bölcsőde. Mind energetikailag, mind pedig a szolgáltatást biztosító kialakítás vonatkozásában. Egy régi szociális otthont alakít át az önkormányzat. Az épület egy részét lebontják, egy részét felújítják és új egység is épül. Lesz itt foglalkoztató, multifunkciós csoportszoba, sószoba, tálalókonyha és kiszolgáló helyiségek, egy modern és szép udvarral együtt. A gyerekek ellátása, a családoknak nyújtott segítség mellett nagyon fontos, hogy 3 új munkahely jön így létre a településen – foglalta össze a beruházás legfontosabb adatait Erdős Norbert. 

Fotók: oroscafe

A település polgármestere arra irányította rá a figyelmet, hogy a majdani bölcsődét és az óvodát mindössze egy fal fogja elválasztani, így megnyílik a lehetőség az intézmények között az átjárásra. Ezzel akár az ovisok is használhatják a sószobát, míg a bölcsisek részt vehetnek egy-egy mesefoglalkozáson a nagyobbakkal. Dr. Varga Lajos a fejlesztés elemei közül kiemelte még az udvaron létesülő csecsemőtusoló-pancsolót, ami szintén újdonság lesz, és modern körülményeket biztosít a legkisebbek számára. A településvezető megköszönte a támogatást, amely lehetővé teszi a beruházás megvalósítását, ami a helyi lakosság igényeit tükrözi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.