- hirdetés -

Elérkezett a labdarúgó világbajnokság hajrája. Szombaton a „bronzmeccset”, vasárnap a döntőt játsszák Katarban.

Vajon melyik csalódott válogatottnak lesz fontosabb a bronzérem megszerzése? Teheti fel a kérdést az a több millió futball-szurkoló, aki szombaton a helyszínen vagy a tv képernyők előtt izgulja végig a Horvátország-Marokkó mérkőzést. A vasárnapi vb-döntőn a franciáknak sikerül-e megvédeniük a négy évvel ezelőtt szerzett világbajnoki címüket, vagy Dél-Amerikába kerül a serleg? Ezekre a kérdésekre próbál választ adni két szakember, Boér Gábor a szlovéniai Nafta Lendava vezetőedzője és Buza Barnabás, az OMTK-ULE szakmai vezetője.

Horvátország – Marokkó (december 17., 16 óra)

Boér Gábor: A bronzmérkőzés általában két csalódott csapat összecsapása szokott lenni. Azonban most úgy gondolom, hogy két olyan válogatott fog játszani, akik sikerként élik meg, hogy „kis döntőt” játszhatnak. A horvátok egymást követő két vb-n is bejutottak a négy közé és egy ilyen kis országtól ez óriási teljesítmény és elismerés! Marokkó azt hiszem, hogy kivívta a semleges szurkolók szimpátiáját és nyugodtan mondhatjuk, hogy ők a torna meglepetés csapata. Szoros mérkőzést követően a rutinosabb horvátok minimális különbséggel, de újra fellépnek a dobogóra. Tippem: 2-1.

Buza Barnabás: Véleményem szerint a bronzmeccset két meglepetés-csapat játssza. Igaz, hogy mindkét csapatban vannak minőségi játékosok, de a vb előtt nem őket vártam a dobogóra. A horvát együttes nagyon jó alapjátékot nyújt, amit ha meg tudnak spékelni egy-egy extra teljesítménnyel, akkor övék lehet a bronzérem. Marokkó a torna végére „elfogyott”, de szép eredményt értek el idáig is. Tippem: 2-0.

Világbajnoki döntő: Argentina – Franciaország (december 18., 16 óra)

Boér Gábor: Az egyik olyan párosítás jött össze az idei döntőben, amelyre minden futballt imádó ember megelégedve csettintett volna a torna kezdetén is. A franciák végig kiegyensúlyozottan és magabiztosan játszottak, és már a vb elején látni lehetett, hogy nehéz lesz őket megállítani. Azt gondolom, hogy annak ellenére, hogy sok sérülés sújtotta őket a torna előtt, a legjobb, legkomplexebb kerettel így is ők rendelkeznek. Argentína rémálomszerűen kezdett szűk egy hónapja, azonban mérkőzésről mérkőzésre sokat fejlődtek és egyre látványosabb és magabiztosabb lett a játékuk. A két válogatott mellett a két zseni (Messi és Mbappe) külön csatáját is hozhatja az összecsapás. Messi már számtalanszor bizonyított és a vb-sikeren kívül már mindent megnyert, a még mindig fiatal Mbappe pedig most „hivatalosan” is trónfosztásra készülhet a világ legjobbja versenyben. A nagy tét miatt óvatos mérkőzésre számítok, ahol a végletekig elhúzódik majd a döntés. Tippem: 1-1, büntetőkkel nyernek a franciák.

Buza Barnabás: A vb előtt Argentína végső győzelmét és Messi gólkirályi címét vártam és ehhez nagyon közel áll a csapat és a játékos egyaránt. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak és egy régen látott extra motivált Messit láthat mindenki, nagyon szurkolok neki, megérdemli. A francia válogatott egy picit tartalékosan is, de megérdemelten van ott a döntőben. Amikor kellett, sebességet váltottak és maguk javára fordították a mérkőzéseket. Az argentínok csapatként, a franciák meg egyénileg jók. Tippem: 2-1, Argentína javára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.