- hirdetés -

Karácsonyi táncbemutató helyszíne volt december 13-án a Petőfi Művelődési Központ színházterme. Immár hagyomány a Candy Dance Crew táncosainak életében, hogy minden év végén az ünnepek előtt egy kis műsorral kedveskednek családtagjaiknak, barátaiknak, a tánc iránt érdeklődőknek. Ez most sem volt másként, az előadással és a pár nappal korábbi versenyeredményeikkel egy nagyon jól sikerült szezont koronáztak meg.

11 évvel ezelőtt a Székács József Evangélikus Iskola tornatermében tartotta meg első candys táncóráját Földesi Szandra. Akkor 8 gyermekkel vágtak neki a nagy kalandnak, 11 évvel később az idei évzáró előadásukon azonban közel 60-an álltak színpadra. Jelenlegi legfiatalabb tanítványa 4, míg a legidősebbek 17 évesek. A táncosok számára az évek során egy hagyomány is kialakult, az ünnepek előtt mindig bemutatják közönségüknek, hogy az adott szezon során milyen koreográfiákat tanultak meg.

– Ez egy évzáró karácsonyi műsor, emellett ez lesz az első fellépése azoknak a kis tanítványoknak, akik ebben a tanévben kezdtek nálunk, szeptemberben. A célunk ilyenkor az, hogy minden táncos meg tudja mutatni a tehetségét, a ma este teljes mértékben a táncról szól, hiszen rengeteg koreográfiával készültünk a nézőknek – mesélte a csapatvezető.

Hozzátette, 2022-es évükre nagyon szívesen emlékeznek majd vissza, hiszen egy felfelé ívelő szezon volt. Az év minden szakaszában vettek részt versenyeken, a végére pedig sikerült még jobban kiteljesedniük. Mint mondta, a koronavírus-járvány és a kimaradt időszakokat követően úgy érzi, hogy végre visszatértek a régi kerékvágásba.

Új dizájnnal is készültek, hiszen a már megszokott piros szerelésük helyett ezúttal már kékben léptek színpadra a táncosok. Az estéhez a következő mottót választották: Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz, amíg odaérsz.

Az eseményen mindenki megmutathatta magát, fellépett a csapat mini, középhaladó, haladó, valamint csanádapácai kis- és nagycsoportja is. Minden produkciót taps és elismerés követett a szépszámú közönség részéről, a fellépők a pár nappal ezelőtti Revolution Dance Cup nevű megmérettetésen is szép eredményeket hozó koreográfiákkal is készültek.

A kétfordulós (tavasszal és télen szokták rendezni) nemzetközi minősítő táncversenyen már nem először jártak a Candy versenyzői, akik ezúttal 2 különdíjjal (1 csapatban és 1 egyéniben), 5 kiemelt aranyminősítéssel, valamint 1 arany- és 1 ezüstminősítéssel zártak. Mindannyian egyetértettek abban, hogy méltó módon zárták 2022-es évüket.

Részletes eredmények:
2 különdíj: Lazarus és Kiss Tímea
5 kiemelt aranyminősítés: Lazarus, Project C, Fekete Regina, Várdai Krisztina, Ilyés Amira és Kiss Tímea
1 aranyminősítés: Léhner Dóra
1 ezüstminősítés: Varga Dorina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.