- hirdetés -

Közeleg a karácsony, a legtöbb rendezvény az ünnephez kapcsolódik, akárcsak a Candy Dance Crew előadása, az adventista templomban hallgató koncert vagy az utolsó, negyedik gyertya meggyújtása a város óriás adventi koszorúján. Válogasson kedvére az elkövetkezendő napok kínálatai közül!

Karácsonyváró estre várnak minden kedves érdeklődőt december 15-én a Petőfi Művelődési Központban. 17 órától karácsonyi kézműves foglalkozással készülnek a szervezők, 18 órakor a Candy Dance Crew lép színpadra. 18.20-kor őket követi az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület, 18.40-kor pedig a Harangos Néptáncegyüttes műsora tekinthető meg. Az est sztárvendége, Caramel 19 órakor áll a nagyérdemű elé. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jegyek a PMK információs pultjánál, a művelődési ház Facebook oldalán illetve a 68/411-048-as számon igényelhetők.

December 16-án 19 órakor lép színpadra a ReDance Hip-Hop Crew csapata a Petőfi Művelődési Központban. A színházteremben lesz látható az A Manóba! című karácsonyi műsor. Jegyek kaphatók a Petőfi Művelődési Központ jegypénztáránál.

Pillanatkép egy korábbi ReDance előadásból (Fotó: OrosCafé archív)

Karácsonyi ruha- és játékbörzét szerveznek a Petőfi Művelődési Központ Árpád-kert felőli előterében. December 17-én 9-től 12 óráig várnak minden anyukát, leendő anyukát, nagymamát, bárkit, aki eladni vagy vásárolni szeretne a rendezvényen. Asztalfoglalás Krivik Évinél a Facebookon, illetve a 20/489-38-01-es számon.

Adventváró hangverseny az Adventista templomban december 17-én 18-tól 20 óráig. Az est a Várj, és ne félj címet viseli. A kórusműveket előadja a Békés megyei Advent Kórus, vezényel Pörneki Attila, zongorán kísér Szénási Anikó. Ünnepi gondolatait Fürj György lelkipásztor osztja meg a résztvevőkkel. A hangverseny ingyenes.

Archív fotó egy orosházi gyertyagyújtásról (Fotó: OrosCafé)

December 18-án zárul az Orosházi Advent 2022. A város főterén fellobban az óriás adventi koszorú utolsó, azaz negyedik gyertyájának lángja, műsort adnak az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai és tanárai, majd az Amigo Band Orosháza karácsonyi koncertje lesz hallható. A programra kilátogatók megcsodálhatják a városi karácsonyfáját, az óriás-mesekönyvet, Manó Petit, a Betlehemet, a fényszarvast és a lovas szánt is, ez utóbbira még fel is ülhetnek a gyerekek.

December 19-én Moderntánc Gála, 18 órakor a Petőfi Művelődési Központ színháztermében az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány szervezésében fellépnek az iskola moderntánc tagozatának növendékei. Sztárvendég: Csengeri Attila színművész. Támogatói jegyek elővételben a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola titkárságán kaphatók.

Fotó: Kárai Borbála táncpedagógus gyűjteménye

December 20-án 18 órától a Petőfi Művelődési Központban karácsonyi koncertre várják az érdeklődőket a helyi művészeti iskola diákjai. A koncert mellett a Liszt Ferenc AMI képzőművész szakos növendékei kiállítással és vásárral is készülnek.

December 22-én Karácsonyváró játszóházra invitálnak minden kedves érdeklődőt a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárba. A program délelőtt 10-től délután 1-ig tart.

VIDÉKI PROGRAM

Fenyő Iván beszélgetős előadására várják az érdeklődőket a Nagyszénási Kulturális Központba december 19-én 18 órára, ahol a színész a sikereiről, a tudatos életviteléről mesél a hallgatóságnak. Fenyő Iván a filmezés és a színészet mellett különös gondot és jelentőséget fordít az önismeretre, a spirituális ébredésre, valamint a testi-lelki egyensúlyra. Jegyek a nagyszénási kultúrházban kaphatók, további információ: 06 68/ 443-059.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.