- hirdetés -

Az Üveg Éve programsorozat részeként ültetett fát az önkormányzat és az üveggyárak. A gyárlátogatásokkal és társadalmi munkákkal tarkított évben minden az üvegről szólt. Az O-I ügyvezetője kiemelte, szeretnék, hogy mindez a jövőben is folytatódjon.

Két díszcserenyszefa és két díszkörtefa jelzi az Avar utcai játszótéren az Üveg Évében történt összefogást. Az eseményre Erdős Norbert képviselő, Dávid Zoltán polgármester, az O-I Hungary Kft. és az OROSházaGLAS képviselői érkeztek.

– Orosháza utóbbi ötven éve nagyon szorosan összekapcsolódott az üveggyártással – mondta Erdős Norbert, képviselő – Meggyőződésem, hogy Orosháza az egyik legérdekesebb település a megyében, hiszen a mezőgazdaság, az ipar és az idegenforgalom is meghatározza – emelte ki.

Hozzátette ezt a kapcsolatot mindenképpen erősíteni kell. Egy rövid köszöntő és tanácskozás után neki is láttak munkának. Közösen ültették el mind a négy fát a játszótér területén. Dávid Zoltán polgármester elmondta, az Üveg Éve kapcsán több, a közösséget megszólító és szolgáló megmozdulás történt az elmúlt hónapokban. Kiemelte, ezeket a fákat mindenkinek ültették.

– Reméljük az üveggyárak közötti kapcsolat is olyan lesz, mint maga az anyag. Végtelen és visszaforgatható – mondta Ördögné Papdi Zsuzsanna, az O-I Hungary Kft. ügyvezetője – A mai napon azért vagyunk itt, mert nagyon fontos a gyáraknak a fenntarthatóság és a környezetvédelem, így minden üzem képviseletében 1-1 fát fogunk ültetni – tette hozzá.

Hangsúlyozta, remélik, hogy a fákra a jövő nemzedéke is büszkén tekint majd, és eszükbe jut az erre járó embereknek, hogy régen, még mi ültettük ezeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.