- hirdetés -

Ez már a harmadik év, hogy ilyen monumentális adventi koszorún foglalnak helyet a várakozás gyertyáit a katolikus nevelési intézményben. Minden héten más és más vállalja a lángra lobbantás megtisztelő feladatát. A pénteki napon a második lángot Korcsok Marianna igazgató keltette életre.

Amikor 2020-ban, a koronavírus idején nem tudtak benn együtt ünnepelni az Eötvös katolikus óvoda csoportjai, a vezetőség úgy döntött, készít egy hatalmas koszorúalapot, amelyet évről évre új és új díszbe tud majd öltöztetni.

– Hála Istennek a pandémia elmúlt, de a szokás megmaradt, így idén is kinn, együtt ünnepelünk – fogalmazott Szőke-Molnár Csilla óvodavezető. – Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, ettől függetlenül nem akartunk szakítani a hagyománnyal, így a szemerkélő eső ellenére az udvaron tartottuk meg a gyertyagyújtó ünnepségünket. Sikerült tető alatt megvalósítani az adventi műsort, az óvodások és az óvó nénik most is kitettek magukért, nagyon szép versekkel, dalokkal készültek a hallgatóságuknak. Ez az egyik legmozgalmasabb időszak az óvodánk életében, négy héten át Jézus születésére készülünk a gyerekekkel. De nemcsak az ovisok szíve telik meg ilyenkor várakozással, hanem a felnőtteké is.

– Mivel katolikus óvoda vagyunk, a megváltó születésére érzékenyítjük a gyerekeket. Azt tapasztaljuk, hogy ez egy igazán elcsendesülős, bújós időszak, amikor a megszokottnál is nagyobb hangsúlyt kap a meghitt, bensőséges légkör megteremtése és fenntartása. Ezekben a hetekben adventi hangulat lengi át az egész épületet és annak termeit is, a csoportszobákban karácsonyi barkácsolás, kézműveskedés és mézeskalácssütés is szerepel a programok között – folytatta az óvodavezető.

Négy hét, négy gyertya, négy óvodás csoport. Szinte adja magát a forgatókönyv, minden csoportnak jut lehetősége ünnepi műsorral készülni, és azt a többiek előtt előadni. A hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját mindig egy-egy fontos vendég gyújtja meg, az elsőt Iványi László esperesplébános, a másodikat pedig Korcsok Marianna, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője lobbantotta lángra.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.