- hirdetés -

Ismét személyesen, az Eötvös csarnokban tartotta meg hagyományos szalagavató ünnepségét a Táncsics Mihály Gimnázium. A végzős diákok ünnepi ruhába öltözve léptek a nagyszínpadra, ahol óriási mosollyal néztek rokonaik, barátaik szemébe.

December 3-án, délután négy órakor kezdődött a Táncsics Mihály Gimnázium szalagavató ünnepsége. A rendezvény elején Dávid Zoltán polgármester, és a távolmaradó intézményvezetők köszöntőit olvasták fel a végzős diákoknak. Majd Varga Szilárd, 12.B osztályos tanuló beszéde következett. Kiemelte, nemrég léptek csak be az iskola kapuján, és máris eljött a szalagavató ideje, a gimnáziumi évek vége.

– Nagyon örülünk neki, hogy a hagyományoknak megfelelően tarthatjuk meg ismét ezt az ünnepséget. A szalag jelképezi, hogy középiskolai életük utolsó szakaszába értek – mondta Árusné Erős Krisztina, megbízott intézményvezető – Az egyik legmeghatóbb pillanata az estének, amikor az öt osztály végzősei közösen énekelnek el egy dalt. Ezután a gimnázium zsibongójában vacsorával folytatódik majd a nap. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és szeretettel gratulálunk mindenkinek – emelte ki.

A köszöntőbeszédek után elkezdődött a szalagtűzés. Először a 12/8, majd a 12.A, 12.B, 12.C és a 12.D osztály tanulói is megkapták a bordó szalagot. A szülők büszkén néztek a színpadra, megható pillanatokat élhettek át, amikor gyermekeik megkapták a felnőtté válás egy szimbólumát.

– Szerintem mindenki várta a szalagavatót, kicsit ugyan izgulunk, de sokat készültünk. A táncot is sokat gyakoroltuk, úgyhogy szerintünk nem lesz gond – mondta Nemes Miklós – Lesz osztályprodukciónk, amiben éneklünk majd. Reméljük, hogy jól fog sikerülni. Az érettségi miatt is izgulunk kicsit, de most a szalagavató a lényeg, ami maradandó élmény lesz – tette hozzá osztálytársa Kakuszi Kristóf is, az ünnepség előtt.

A szalagtűzés után a végzősök eredményeit bemutató kisfilm következett, majd angol keringővel zárták az ünnepség első felét. A 15 perces szünet után ismét egy keringőt mutattak be a végzős diákok, majd az osztályprodukciók következtek. A fináléban az öt osztály közös éneklése zárta a szalagavató ünnepséget.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.