- hirdetés -

November 25-én rendezte meg pályaorientációs napját az Eötvös József Katolikus Általános Iskola. A hetedikes tanulók a Táncsics Mihály Gimnáziumba látogattak, ahol az iskola különleges helyszíneit nézték meg és a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaptak. A hetedikesek és a nyolcadikosok közül 15-en a rendőrségen jártak és a rendőrök munkájával ismerkedtek meg.

Az iskolában 9 és 12 óra között a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulói és szakoktatói mellett az intézményben tavaly végzett diákok tartottak interaktív foglalkozásokat. A tanulók 8 csoportra bontva 8 helyszínt látogattak meg.

Az Eötvös iskola beszámolója szerint a vendéglátók helyszínén sok finomságot készítettek el a diákok, amit el is fogyasztottak. A fodrásztanulók gyönyörű hajkölteményekkel kedveskedtek a lányoknak. Az asztalos foglalkozáson a gyerekek kipróbáltak néhány különleges szerszámot és a munkáikat haza is vitték. A gépészeknél műszaki rajz alapján próbálkoztak felismerni és párosítani munkadarabokat, illetve egy videófilm által a CNC esztergagéppel ismerkedtek meg. Nagyszerű képek készültek festékfújással a festőknél és közben videófilmen csodálták meg a tanulók munkáit. A kereskedők helyszínén a dobozhajtogatás mellett a legnagyobb érdeklődést a mérés, mérleg iránt mutatták a diákok. A pincérek munkájába is betekintést nyertek, ahol mindenki saját magának készített koktélt.

A robotika iránt érdeklődők egy előadáson vettek részt és utána kipróbálták a virtuális szemüveget és robotokat is.

Elmondták, hogy Orosházán továbbtanuló, tavaly 8. osztályos diákjaikat is meghívták, akik nagyszerűen reklámozták új iskolájukat és meggyőzték őket arról, hogy a város középiskolái mindenki számára gazdag lehetőséget nyújtanak a továbbtanulásra. Egy élményekkel gazdag délelőttöt köszöntek meg előadóiknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.