- hirdetés -

A 17. Arany Dobókocka járási-városi matematika versenyen a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói is részt vettek. A diákok közül mindenki a legjobb hat között szerepelt, Molnár Béla és Szabó Csanád pedig az első helyezést is elhozták.

A matematikában való jártasságukat és logikus gondolkodásukat mutatták meg a diákok az Arany Dobókocka versenyen. A 6/8. osztály tanulója, Szabó Csanád úgy fogalmazott, ő ezért szereti a matematikát, mert egyszerű.

– A verseny előtt Nagyné Dömötör Márta tanárnő adott nekem feladatlapokat, amelyeket kitöltöttem. Igazából én sosem készülök nagyon a matematika órákra, nekem valahogy így is megy minden. A javítás után kihirdették az eredményeket, és meglepődtem, hogy első lettem. Nem számítottam rá – mondta Szabó Csanád.

Molnár Béla a 8/8. osztály diákja is hasonló élményekkel távozott. Elmondta, ő sem számított rá, hogy ilyen jó helyezést fog elérni, hiszen egy feladatot ki is hagyott.

– Nekem online küldött mintafeladatokat Kulcsár Magola Helga tanárnő. Ezeket a megoldás után mindig leellenőrizte, így készültem fel a versenyre – mondta Molnár Béla – Én azért szeretem a matematikát, mert logikus. A versenyen is jól éreztem magam. Miután kihirdették, hogy első helyezett lettem dupla volt az öröm, hisz én is és anyukám is nagyon boldogok voltunk miatta – tette hozzá.

A megmérettetésen harmadik osztálytól kezdve hat korcsoportban versenyeztek a gyerekek. A számolás mellett a tanulók rengeteg olyan feladatot kaptak, amely a logikus gondolkodásukat tette próbára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.