- hirdetés -

A nagycsoportos gyermekek szüleinek rendszerint nagy fejtőrést okoz, melyik iskolába írassák gyermeküket.

A választás komoly hatással lehet csemetéjük életére, épp ezért igyekszik mindenki jól átgondolt döntést hozni. Annak természetesen könnyebb a helyzete, akinek a nagyobb gyermeke már sulis, bár minden kicsi más és más, így az igények is eltérőek. A bizonytalanok számára van azonban segítség, erre találták ki az iskolanyitogató programokat, amelyeknek köszönhetőn lehetőség nyílik megismerni az oktatási intézmények hangulata, felszereltsége és adottságai mellett a leendő tanító néniket is.

November 28-án és 30-án várták a leendő elsősöket és szüleiket a Székács Evangélikus Iskolában. Az iskolanyitogató programon a 2023/24-es tanév elsős tanító nénijei tartottak interaktív, mesés előadást az érdeklődő gyerekeknek, majd közös kézműveskedésre invitálták őket. A kreatív munka közben szólítottuk meg Nándikát, valamint anyukáját, Anitát, és kérdeztük őket arról, milyen benyomást szereztek ebben a röpke időben az intézményről. Kiderült, nem volt ismeretlen számukra a terep.

– A nagyobbik kisfiam most második osztályos, ő is itt tanul, és bízunk benne, hogy a kicsi is helyet kap majd az angolos osztályban. Nagyon elégedettek vagyunk az iskolával, nagyon jó az oktatás színvonala, kedvesek a pedagógusok, úgyhogy nem is gondolkozunk más alternatívában – mondta Anita.

Hatalmas volt az érdeklődés a Székács iskolanyitogatója iránt, élettel telt meg a díszterem. Tavaly is hasonlóan sokan vettek részt az nyílt napon, és ez volt az az év, amikor először indított az evangélikus iskola három elsős osztályt.

– Az iskola egyik legnagyobb erőssége a színvonalas idegen nyelv oktatás – mondta Szőke-Kilián Szilvia, a Székács iskola igazgatóhelyettese. – A hozzánk érkező elsősök az angol és a német nyelv közül választhatnak, első osztályban indul iskolánkban az első idegen nyelv oktatása, de délutáni szakkör keretében már a második idegen nyelvet is elkezdhetik tanulni a kis diákok, természetesen játékos formában. Emellett számos délutáni elfoglaltság közül válogathatnak még a tanulóink, a sportfoglalkozások mellett kézműves kreatív szakkör, origami szakkör és énekkar is szerepel a kínálatban. Nagyfelmenő rendszer működik nálunk, azaz elsőtől negyedikig ugyanaz a tanító néni foglalkozik a gyerekekkel, ez segíti a biztonságos érzelmi kötődés kialakulását, és a biztos alapok megteremtését is.

Szőke-Kilián Szilvia hozzátette, az Orosházi Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő iskolában nagy hangsúlyt kap a keresztényi nevelés. Az intézményben a játékos, dalokkal tarkított hittanórák mellett hagyomány, hogy minden nap áhítattal kezdődik a reggel. Hetente egyszer az iskolalelkész egy nagy, közös imádkozásra várja a diákokat a díszteremben, a többi alkalommal pedig az osztályfőnökök tartják az osztálytermekben a bensőséges reggeli elcsendesedéseket.

Fotók: Takács Csaba/OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.