- hirdetés -

Nyolcadik osztályos diákoknak és a nyolcévfolyamos képzés iránt érdeklődőknek rendeztek nyílt napot a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Az iskola képzési kínálatán túl betekintést nyerhettek egy-egy tanórába is a program során.

A Táncsics Mihály Gimnázium már a második nagyobb nyílt napját tartotta meg novemberben, ezúttal a hónap utolsó napján várta az érdeklődő diákokat és szüleiket. Korábban már rendeztek egy hasonló programot november 10-én, de a kisgimnáziumi képzés iránt érdeklődőket is tájékoztatták, őket november 12-én. Kulcsár László, intézményvezető-helyettes elmondta, hogy a mostani alkalomra a 4. és 8. osztályos diákokat is várták, mindannyian választ kaphattak kérdéseikre.

A program során elsőként az intézmény igazgatója, Árusné Erős Krisztina köszöntötte a résztvevőket és mondta el a legfontosabb tudnivalókat, majd Kulcsár László mutatta be nekik, miért érdemes gimnáziumban, azon belül is a Táncsicsban tanulni. Felhívta az érdeklődők figyelmét azokra a sajátosságokra, melyek fontosak lehetnek a továbbtanulásukat érintően. Ezt követően a gimnázium munkaközösségeinek vezetői mutatták be célirányosan a hozzájuk fordulóknak saját tanulmányi területeiket.

A Táncsics Mihály Gimnázium munkaközösségeinek vezetői:
emelt óraszámú angol nyelv: Keresztes Ferenc
emelt óraszámú német nyelv: Gombkötő Anita
emelt óraszámú biológia-kémia: Gabnai Edit
emelt óraszámú matematika: Nagyné Dömötör Márta
emelt óraszámú humán: Seres Erzsébet
emelt óraszámú digitális kultúra: Baukó Beáta
sportosztály: Marton Richárd
nyolcévfolyamos gimnázium: Misinszkiné Szőke Nóra

A diákok és szüleik ezt követően két bemutató órát is megnézhettek egymás után szabadon választva. Az első időpontban többek között az angol és német nyelvvel, biológiával vagy történelemmel találkozhattak, később pedig a kémiával vagy a magyar irodalommal. A matematika és digitális kultúra tantárgyakból, valamint a nyolcévfolyamos képzésről mindkét időpontban lehetőség volt megnézni a bemutató órát.

Végül a kollégium iránt érdeklődőket is körbevezették az épületben. A középfokú felvételi eljárás során a vizsgára való jelentkezés határideje december 2. Magát a vizsgát január 21-én 10 órától írják meg a tanulók, a pótló alkalom január 31-én, 14 órakor lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.