- hirdetés -

A Magyar Birkózó Szövetség elkészítette a magyarországi birkózó klubok idei rangsorát. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub ebben az évben is beverekedte magát a legjobb tíz egyesület közé.

Nem volt egyszerű az idei esztendő a Spartacus birkózói és vezetői számára. A viszonylagos „hontalanság” azonban nem törte meg a klub és az ott sportolók lendületét. Szél Attila klubelnököt kértük meg, hogy értékelje az ez évi munkát és a nagyon előkelő országos kilencedik helyezést.

– Sok nehézséggel kellett megküzdenünk ebben az évben, amelyek közül első volt az edzőterem. Régi termünket – mint az közismert – át kellett adnunk és ideiglenesen, az új csarnok elkészültéig, az OMTK sporttelepén az emeleten kaptunk helyet. Voltak gyerekeink, akik nem is tudták megoldani az edzésre járást, voltak akiknek szállítással tudtunk segíteni. Ettől függetlenül büszkén mondhatjuk el, hogy a Spartacus ebben az évben, serdülőtől felfelé, minden korosztályban adott versenyzőt a különböző korosztályos válogatottakba, Macsári Krisztina révén Európa-bajnoki érmet is szereztünk.

Macsári Krisztina révén Európa-bajnoki érmet is szerzett a Spartacus (Fotó: MBSZ)

Ami a ranglistát illeti, láthatjuk, hogy a fővárosi és az agglomerációban működő nagy klubokon kívül, a vidéki egyesületek közül csak a nagy múltú Tatabánya és Cegléd végzett előttünk, ugyanakkor megelőztük a ranglistán a szintén nagynevű Dorogot, Csepelt, Haladást és még sorolhatnám. Rendkívül fontos ez a klub jövője szempontjából, hisz a szövetségtől érkező, jövő évi támogatást nagyban meghatározza a ranglista pontok száma – mondta el Szél Attila.

Mint megtudtuk, az új birkózócsarnokra hamarosan megkapja az egyesület a használatbavételi engedélyt és a jövőben még többen, még eredményesebben képviselhetik városunkat és a több, mint száz esztendős orosházi birkózást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.