- hirdetés -

Ha húsvét, akkor birkózás – erről szól már hosszú évek óta a Gádoroson rendezett Nyuszi Kupa, ahol a környék utánpótlás birkózói mérik össze az erejüket. Az orosházi birkózók is évek óta aktív résztvevői a programnak és idén sem maradtak adósak a kiváló eredményekkel.

Az idei versenyen több, mint 100 fiatal állhatott szőnyegre és küzdhetett meg az aranyérmekért, valamint a győzelemért járó kupákért. A megmérettetésre a hazai versenyzőkön felül külföldről, Szerbiából is érkeztek.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub az U10-es korosztályban állított ki versenyzőket. A sok betegség ellenére is 3 fiú és 3 lány sportolójuk tudott szőnyegre állni, akik mindannyian derekasan küzdöttek, végül 2 ezüst- és 1 bronzérmet is sikerült elhozniuk. A következő eredmények születtek:

U10 korosztály
29 kg Rostás Marcell 2. hely
29 kg Csiki Emili 5. hely
(29 kg Faragó Lea nem került a legjobb 5 közé)
35 kg Szénási-Puskás Soma 3. hely
(35 kg Németh Alexandra nem került a legjobb 5. közé)
42 kg Darabont Lehel 2. hely

Az egyesülettel kapcsolatos további nem kevésbé fontos hír, hogy Dorogon rendezték meg az U15-ös korosztály kötöttfogású nemzetközi válogató versenyét. Nyolc ország (román, szerb, cseh, szlovák, ukrán, lengyel, horvát és litván birkózók) képviseltette magát, a Spartacus sportolója a 75 kilogrammban versenyző Bereczki-Varga Szilárd pedig szlovák, majd egy hazai versenyzőt győzött le, a döntőbe jutásért viszont nem bírt a szerb birkózóval, így a harmadik helyért küzdhetett meg. Ezt sikerrel tette meg a cseh rivális ellen, így bronzéremmel zárt.

Az Orosházi Birkózó Egyesület több kategóriában állított ki versenyzőket, hiszen a gyermek II, gyermek I, U10-es, U11-es és U13-as korcsoportokban is léptek szőnyegre orosházi fiatalok. 4 bronzérem és egy 1 ezüstérem mellett az U11-es korosztály 50 kilogrammos súlycsoportjában versenyző Kovács Zente révén egy győzelmet is szereztek. Részletes eredmények:

Gyermek II.
Rostás Lorenzó 2. hely
Zsjak Péter 5. hely
Ferenczi Péter 5. hely

Gyermek I.
Tar Kia Tiarra 3. hely
Jeszenszky Boján 5. hely

U10-es korosztály
29 kg
Mák Szabolcs 5. hely
Kovács Dániel 3. hely

35kg
Vági Levente 4. hely
Nagy Bence 5. hely

U11-es korosztály
29 kg: Rostás Gábor 4. hely

35 kg
Bojcán Milán 3. hely
Szatmári Nagy Gábor 5. hely
Szőke Botond 7. hely

50 kg: Kovács Zente 1. hely

U13-as korosztály
Czollner Ábel III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.