- hirdetés -

Kiütéssel nyert a Rákóczi a doboziak ellen a pótolt mérkőzésen.

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak a felek november 23-án a megyei II/A bajnokságban. Az OMTK-Rákóczi fogadta a Dobozi SE csapatát. A mérkőzés előtt a hazaiak 17 ponttal a 7. helyen álltak a tabellán, míg a vendégek 9 ponttal a 14. helyet foglalták el. A remek fizikai állapotban lévő telepiek salvadori eredménnyel nyertek a sportszerű doboziak ellen. (A magyar labdarúgó válogatott az 1982-es spanyolországi világbajnokságon nyert 10-1-re El Salvador ellen, azóta ez minden idők legnagyobb világbajnoki győzelme – a szerkesztő.)

OMTK-Rákóczi – Dobozi SE   10 – 1  (5 – 0)

Orosháza, 40 néző. Vezette: Bakos József (Kató Bence, Kató Benedek).

Orosháza: Dobozi – Czinkóczi, Kun (Földesi), Janicsek, Papp M., Fehér (Szabó T.), Balog N. (Nagy G.), Szabó Áron, Csőke (Deák), Valach, Halász (Ángyán). Edző: Bodzás Ádám.

Doboz: Hídvégi – Pojendán, Szabó R., Sztojka T. (Nyul), Roszik, Szabó B., Köteles (Tímári), Faragó (Boka), Szabó L., Lukucz, Szigeti J. Játékos-edző: Barcsay Attila.

Gólszerzők: Halász (7., 40., 43.), Szabó Áron (24., 67.), Valach (30., 64.), Ángyán (48., 60.), Szabó T. (62.), ill. Pojendán (86.).

Fehér Bence (b) küzd a labdáért (fotó: Bohus Krisztián)

Edzői nyilatkozatok:

Bodzás Ádám, a Rákóczi edzője: Hosszú út elején járunk, de a srácok hétről hétre keményen dolgoznak. Nagyon jó erőben vagyunk, ami a mostani meccsen ki is jött. Végig uraltuk a játékot és rendre alakítottuk ki a helyzeteket, amiket most egész jó arányban értékesítettünk is. Le a kalappal a dobozi csapat előtt! Az egész mérkőzésen sportszerűen küzdöttek.

Barcsay Attila, a Dobozi SE játékos-edzője: Valahogy eljöttünk! Jobban jártunk volna a nulla-hárommal, de a sportszerűség mindenképpen azt diktálta, hogy a mérkőzést lejátsszuk.

Az OMTK-Rákóczi a győzelemmel feljött a 6. helyre a tabellán. A telepiek a 15. fordulóban szabadnapjukat töltik. A következő bajnoki mérkőzésükre 2023.március 5-én, Csabacsűdön kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.