- hirdetés -

Az idei népszámlálás keretében, november 20-ig a számlálóbiztosok 2,2 millió személyi kérdőívet rögzítettek, 1,5 millió címen írták össze a lakások jellemzőit és 4,6 millió lakcímet, valamint 400 ezer egyéb címet ellenőriztek – adta hírül a Központi Statisztikai Hivatal miután lezárult az adatgyűjtés második szakasza.

Az internetes önkitöltés időszakában 7 millió kérdőívet rögzített a rendszer, így most elmondható, hogy az adatszolgáltatásra kötelezettek közül már 9,2 millió személy kötelezettsége teljesült. Az utolsó szakaszban, november 28-án a jegyzők által megadott időpontig van lehetőségük a válaszadásra azoknak, akik még nem tettek eleget a törvényi kötelezettségüknek. A mulasztás közigazgatási eljárás keretében akár 200 ezer forint pénzbírsággal is sújtható.

Többször is hírt adtunk róla, hogy a népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény értelmében a 2022. október 1-jén 0 órakor érvényben lévő személyi adatok szerint minden előtte született magyar állampolgárra nézve kötelező az adatszolgáltatás. Továbbá a legalább 3 hónapja hazánkban tartózkodó külföldi állampolgárokra szintén vonatkozik a kötelezettség.

A pótösszeírás keretében a kijelölt számlálóbiztosok segítenek kitölteni a kérdőívet. Orosházán az alábbi helyszíneken és időpontokban.

Az Orosházi Polgármesteri Hivatalban november 22.–24. (kedd-csütörtök) között és 28-án (hétfőn) 8–12 óra, valamint 12:30–16 óra között tölthető ki a népszámlálás kérdőíve.

A Petőfi Művelődési Központ 1. emeleti klubszobájában november 25-én (pénteken) 8–12 óra között, majd november 26-27-én (szombat-vasárnap) 9–11 óra, valamint 14–16 óra között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.