- hirdetés -

Hetek óta készültek a székácsos diákok és tanárok a gimnázium nyílt napjára, látványos és interaktív foglalkozásokkal, finom és egészséges falatokkal várták az iskolába érkező nyolcadikosokat és szüleiket.

Péntek reggel 8-kor indult a várva várt program, az első állomás az iskola díszterme volt, ahol a hivatalos tájékoztatón az evangélikus fenntartású intézmény bemutatása után statisztikai adatokkal igazoltan láthatták a megjelent diákok és családtagjaik, milyen az itt végzett gimnazisták továbbtanulási aránya. Emellett arról is részletes tájékoztatást kaptak a résztvevők, milyen előnyökkel járnak és milyen lehetőségeket kínálnak a Székácsban választható tagozatok.

– Az általános gimnáziumi tagozatunk mellett két éve működik az idegen nyelvi tagozatunk – mesélte Deák Péter igazgatóhelyettes. – Az előző tanévben még „csak” az emelt angol nyelvi képzés szerepelt a kínálatban, jövőre viszont már emelt óraszámú német nyelvi oktatás mellett is dönthetnek a hozzánk érkező diákok. Az intézmény a következő tanévtől kezdődően csatlakozni kíván a Honvéd Kadét Programhoz, amelynek kereteiben a honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatása is megjelenik majd a Székácsban. A képzés különlegessége többek közt abban áll, hogy az erre jelentkezők ösztöndíjban részesülnek. Ez a két elem adja most az iskola fő profilját. A nyílt napunkon nem árultunk zsákbamacskát, igyekeztünk megmutatni mindazt, ami ránk jellemző.

Az orosházi általános iskolák mellett több vidéki oktatási intézményből is érkeztek diákok, mintegy 80 fő érdeklődött a Székács nyílt napja iránt.

A délelőtt során kisebb csoportokra bontva járták a nyolcadikos gyerekek az iskolát, annak négy termében interaktív foglalkozások várták őket, amelyeket az intézmény angol, biológia, történelem és fizika szakos tanárai tartottak. Az izgalmas, rendhagyó órákat nemcsak a diákok, de a szüleik is élvezhették, ha pedig egy kis pihenésre vágytak, megtekinthették az intézmény tehetségműhelyének képzőművészeti kiállítását, vagy ihattak egy finom feketét is az erre az alkalomra felállított minikávézóban.

Ebben a néhány órában az ide érkezők megtapasztalhatták, milyen érzés székácsosnak lenni. Megismerhették a szép és modern iskolaépület termeit, belepillanthattak az itt zajló diákélet szépségeibe, élvezhették a Székács József Evangélikus Iskola vendégszeretetét, sőt, a helyi diákzenekar, a Melody of Angels is megörvendeztette őket néhány dallal. A kellemes délelőtt a Diák Klubban zárult, ahol a továbbtanulni készülők megbizonyosodhattak arról, hogy a remek nyelvtanulási lehetőségek mellett a szeretetteljes közösség, a kiváló diákprogramok, a remek sportfoglalkozások és a kreatív szakkörök miatt is érdemes ide jelentkezni.

Fotók: Székács iskola gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.