- hirdetés -

A zene és a zongorázás szeretetéről szólt november 17. és 18. a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában, az intézmény billentyűs növendékeinek szakmai napjain. Ennek első felében egy zenés mesejátékot adtak elő a gyerekek, amihez játékuk mellett a rajzokat is ők maguk készítették.

November 17-én tartotta zongorista növendékeinek első szakmai napját a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, amit egy zenés mesejátékkal tettek emlékezetessé. Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója elmondta, hogy ehhez Ari-Bencses Anikó Nagytakarítás a napnál című meséjét választották. A szerzővel két évvel ezelőtt találkoztak először, amikor online versenyt hirdettek, ahol ezeket a darabokat játszották. Így került hozzájuk és azóta nagyon a szívükhöz nőttek ezek a kötetek.

A rajzokat is ők készítették, de a zenés részek előtt fel is olvasták a történetet (Fotó: Dancsó József)

– Általában különböző szerzők műveiből épül fel a műsor, amikor egy hangversenyt összeállítunk, ezúttal azonban egy rendhagyó programmal készültünk. Egyrészt hallhatjuk is a Nagytakarítás a napnál című mű történetét, a zongoradarabokat, az összes darabot megszólaltatják belőle. Másrészt a meséhez az illusztrációkat is a növendékeink készítették, ezek közül a legjobban sikerült alkotásokat pedig a kollégák is díjazni fogják – ismertette a részleteket az igazgató.

Az eseményre szinte teljesen megtelt a Művészetek Házának koncertterme, sokan voltak kíváncsiak a gyerekek előadására. Mint mondták, ők egy nagy családot, a zongoristák családját alkotják. Ez a két nap pedig a gyerekekről, a billentyűs hangszereken játszó növendékekről, elsősorban pedig a zene és a zongorázás szeretetéről szól. A programot egyébként nem most rendezték meg az első alkalommal, a későbbiekben is szeretnének vele hagyományt teremteni.

A zongorán játszó növendékekről szólnak ezek a napok a művészeti iskolában (Fotó: Dancsó József)

Gyerekek és tanáraik egyaránt nagy izgalommal készültek, először a legszebb rajzokat elkészítő növendékeket ajándékozták meg, aztán pedig a műsor is kezdetét vette, ahol a fiatal növendékek igazán kitettek magukért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.