- hirdetés -

A Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium Békés megye egyik meghatározó szakképzési intézménye. A diákokat olyan szakmai, elméleti és gyakorlati tudáshoz szeretnék juttatni, hogy kvalifikált szakemberekké váljanak, amely biztos megélhetést jelent számukra, segítve a térség és Orosháza fejlődését is.

A videóban a technikum és a szakképző iskola által nyújtott képzési palettáról számol be az iskola igazgatója, Pörneki Attila. Azoknak, akik még a 8. osztályt követően nem tudják eldönteni, hogy milyen szakmát tanulva folytassák, orientációs osztályt indítanak, akik pedig nem rendelkeznek 8 osztállyal, a Dobbantó és Műhelyiskola képzések során szerezhetik meg szakképesítésüket.

Az igazgató hozzátette, az intézmény már bizonyított, az itt végzett diákok akár a városban, akár más településen országszerte megállják a helyüket és kiváló szakemberekké váltak. Voltak közülük, akik visszatértek az intézménybe és szakoktatóként, tanárként segítik a diákokat vagy éppen beszámoltak nekik arról, hogy merre vezetett az útjuk.

Korom Richárd egyetemi tanulmányai befejeztével szakoktatóként tért vissza az intézménybe. A 23 éves fiatalember a Szegedi Tudományegyetem szoftverfejlesztő szakán végzett, a középiskolai évei során azonban még a rendészeti osztályba járt. Kruzslicz Zsolt még az 1990-es évek elején érettségizett le az intézményben, az akkori ipari szakmunkásképzőben. Nem kevesebb mint 20 éve áll helyt az oktatói pályán, eddig pedig minden vizsgát sikerült tanítványainak teljesíteniük, többnyire jó eredményekkel. Szobafestőket és főleg építőipari tanulókat oktat.

A mesterfodrászként, mestervizsga felkészítő trénerként tevékenykedő Kovács R. Ádám is visszalátogatott egykori iskolájába, hogy meséljen a diákoknak az intézményben töltött évekről és arról, mi minden történt vele 2011-ben tett vizsgája óta. Jó példa lehet a diákoknak, hogy kellő elhivatottsággal milyen sikeresek lehetnek szakmájukban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.