- hirdetés -

Centenáriumi emlékhét zajlik a Kossuth iskolában, az intézmény fennállásának 100. évfordulóját ünneplik. Október 13-án a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diákoknak és szüleiknek is kinyílt az iskola kapuja, a nyílt nap mellett pedig az Innen indultam programsorozat is folytatódott. Csütörtökön Kovács R. Ádám mesterfodrász, mestervizsga felkészítő tréner mesélte el történetét.

A beiskolázási időszakok kiemelt eseményeinek számítanak egy-egy középiskolában a 7-8. osztályos diákok számára tartott nyílt napok. Nincs ez másként a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban sem, ahol október 13-án fogadták az érdeklődő általános iskolás tanulókat és szüleiket. Bemutatkoztak a jelenleg oktatott szakmák, megismerhették az aktuális duális szakképzési rendszert és tájékoztatást kaptak arról is, hogy tanulmányi eredményeik alapján milyen ösztöndíjakra számíthatnak az előttük álló években.

Az Innen indultam sorozat keretében kedden Korom Richárd, míg szerdán Kruzslicz Zsolt mesélte el történetét. Csütörtökön a mesterfodrászként, mestervizsga felkészítő trénerként tevékenykedő Kovács R. Ádám látogatott vissza egykori iskolájába, hogy meséljen a diákoknak az intézményben töltött évekről és arról, mi minden történt vele 2011-ben tett vizsgája óta. Ádámmal egykori osztályfőnöke, Jakóné Varga Erika beszélgetett. Elmondta, hogy ugyan nem tartozott a problémamentes tanulók közé, de nagyon jó szívvel gondol vissza az itt töltött évekre.

– Nagyon magas színvonalon oktattak minket, az osztályomat. És ami különösen emlékezetes maradt számomra, hogy amikor versenyeztünk, például Miskolcra vagy Budapestre utaztunk, a tanáraink és szaktanáraink milyen sok segítséget nyújtottak nekünk. Hiszen a helyszínekre eljutni, a modelljeinket utaztatni, a nevezési díjakat kifizetni mindig is költséges dolognak számított, egy tanulónak pedig, akinek ilyenkor még nincs különösebb anyagi bevétele, nagyon jól jön a támogatás – idézte fel.

Ádám jelenleg Budapesten dolgozik immár 8 éve a Hajas László által vezetett Erzsébet téri Hajas Szalonban. Emellett a Budapesti Iparkamara mestervizsga felkészítő oktatójaként, a L’Oréal Magyarország oktató fodrászaként is dolgozik. Versenyeken is gyakran bizonyította ügyességét, a rengeteg trófea közül azonban most egy kisebb darabot hozott magával Orosházára és ehhez kapcsolódóan mondott el egy tanulságos történetet az érdeklődő diákoknak és egykori tanárainak.

– Ez az apró kis serleg életem egyik nagy pofonja és egyben legnagyobb oktatója volt. Egy hódmezővásárhelyi versenyen értem el, ez volt az a pont, amikor azt hittem, hogy nekem már minden megy. 10 évig versenyeztem, mialatt egyszer sem kaptam ki, ezt a napot leszámítva. Harmadik lettem azzal a frizurával, amivel 10 évig versenyeztem és akkor tanultam meg, hogy sosem csinálhatok semmit rutinból és sosem becsülhetek alá senkit, ugyanazzal az elánnal kell készülnöm minden egyes napra, amikor kiállok az emberek elé – mesélte.

Hozzátette, hogy a fodrászat egy fantasztikus szakma, de rengeteg kihívás kell hozzá. Mottója, hogy az ember saját magát tartja vissza attól, hogy jobb legyen, ezért néha kell egy egészséges pofon az élettől, hogy rájöjjön arra, hogy jobb is tud lenni annál, mint aki tegnap volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.