- hirdetés -

Szakmai nyílt napot tartottak a képzések iránt érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak november 11-én a Kossuth iskolában. Az októberi programhoz hasonlóan ezúttal is számos szakma érdekességeibe nyerhettek bővebben is betekintést.

A beiskolázási időszak kiemelt eseményeinek számítanak egy-egy középiskolában a nyolcadik osztályos diákok számára tartott nyílt napok. Nem volt ez másként a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban sem, ahol a mostani tanévben először október 13-án fogadták az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Az akkori programot november 11-én követte a következő nyílt nap.

Ismét bemutatkoztak a jelenleg oktatott szakmák, megismerhették az aktuális duális szakképzési rendszert, de arról is tájékozódhattak, hogy a tanulmányi eredményeik alapján milyen ösztöndíjakra számíthatnak az előttük álló években.

Palotás-Rózsa Diána, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy a második nyílt napon ezúttal egy rövidebb, kisebb kaliberű, de annál részletesebb szakmakínálattal várták a vendégeket. Bemutatkozott többek között a gépészet, a kereskedelem, az egészségügyi képzéseik, a vendéglátás, a robotika, valamint a szépészet ágazat is. Az érdeklők kérdéseire is igyekeztek minden esetben részletes tájékoztatást adni.

– Én úgy gondolom, hogy az elmúlt évekhez képest most sokkal magasabb volt a második nyílt napunk látogatottsága, aminek nagyon örülünk és egyben bízunk abban, hogy a jövőre nézve is pozitív képest fest majd – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.