- hirdetés -

Öt osztály 114 diákja kapta meg ballagótarisznyáját május 4-én.

A megannyi szép emlék és az újdonság izgalma vegyes érzelmekkel töltötte el a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulóinak szívét. Pörneki Attila igazgató hangsúlyozta, kívánja valamennyi diáknak, hogy teljesüljenek álmaik, találják meg számításaikat az életben, és kíván mindenkinek sikeres életpályát, továbbá szeretné, hogy a továbbtanulók megleljék a számukra legmegfelelőbb utat.

A Kossuth iskolában végzett tanulók útravalóul a ballagótarisznyán túl sokkal többet is kaptak az intézménytől. Az igazgató elmondta, egy nagyon jól felkészült, kimagasló szaktudású tanári gárdával oktatnak. A tanulókat egy nagyon erős szakmai alappal engedik tovább. Az itt folyó munka visszaigazolásaként megjegyezte, az elmúlt tanévben számtalan tanulmányi siker született. Többek között a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Joó Gergő a gépi és CNC forgácsolók között országos első, Hegedűs Judit szakácstanuló második helyezést ért el. A ballagási ünnepségen több diák vett át elismerő oklevelet a szakterületén nyújtott, vagy éppen a közösségért tett tevékenységének elismeréseként.

– Olyan diákunk is van, aki a ballagást követően még marad intézményünknél, érettségi vizsgát tesz, vagy másodszakmát tanul. Van olyan volt tanulónk is, aki a felsőoktatási tanulmányait követően már óraadó kollégaként dolgozik nálunk. Ez nagy öröm a számunkra, hiszen a visszajelzések szerint olyan szakembereket képzünk sikeresen, akik tudásukkal kiszolgálják a város, térség szakemberigényét. Célunk, hogy sok végzett diákunk találja meg boldogulását itt helyben, Orosházán – mondta el lapunknak Pörneki Attila igazgató. A ballagási ünnepség zárásaként galambokat engedtek szabadon, szimbolizálva a diákok felnőtté válását és „kiröppenését” az életbe.

galéria: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.