- hirdetés -

A Kisharang Bölcsőde már évek óta tartja a hagyományt, hogy kézműves foglalkozással ünneplik meg a Márton napot. A gyerekek és szüleik mindig nagy örömmel vetik bele magukat a ragasztásba és ludak készítésébe, idén pedig egy különleges feladat is várt rájuk.

Dénes-Földesi Mónika, a bölcsőde vezetője elmondta, minden évben összeülnek a gyerekekkel, hogy készítsenek valamit Márton nap alkalmából. Idén a délelőtt folyamán ragasztottak és libákat készítettek a gyerekek, majd délután szüleikkel együtt lámpásokat alkottak.

– Szerettem volna valami újjal készülni, így jött az ötlet, hogy készítsük el a szeretet lámpásait. A Márton napjának van vallásos eredete is, de nagyon sok kedves népszokás kötődik hozzá. Sok helyen szerveznek lámpás felvonulást, de úgy gondoltuk, hogy mi ehhez még kicsik vagyunk, ezért a kész lámpásokat egy fára fogjuk felakasztani – mondta Dénes-Földesi Mónika.

A közös délutánon a szülök segítettek gyermekeiknek apró színes papírokat felragasztani a kis üvegekre, majd a mécsesekkel megvilágítva közösen vitték ki az udvarra, hogy feltegyék őket a fa ágaira. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, a kreatív munka közben pogácsát majszoltak és teát ittak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.