- hirdetés -

Idén első alkalommal, hogy az óvodai csoportos foglalkozásokat kibővítve egész Rákóczitelepet meghívta az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Bácska utcai Telephelye egy kis vigasságra. A családokat több színes programmal várták, mondókák, sorverseny és közös lámpáskészítés tarkította az esős napot.

„Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaid megfagynak!” Énekelték együtt a Márton napi vigasságon résztvevő családok a Bácska utcai óvoda udvarán, hátha elűzik a rossz időt. A mondókák közben körtáncot jártak, majd az óvónők kértek egy-egy „kislibát” a gyerekek közül a sorversenyhez. Bertók Péterné óvodapedagógus elmondta, habár eddig csak óvodai szinten ünnepeltük, szeretnének egy hagyományt teremteni a Márton napi vigasságból Rákóczitelepen.

– Szeretnénk, ha a rákóczitelepiek csatlakoznának ehhez a rendezvényhez, amit a mi gyermekeink is nagyon vártak. Délután alig bírtak elaludni, annyira izgatottak voltak. A fő motívuma a napnak egyértelműen a közös lámpáskészítés, de előtte is szórakozunk még egy-két liba tematikájú programmal. Szerintem nagyon fontosak az ilyen alkalmak egy közösség életében, és minta is lehet a gyerekeknek, hiszen ha a szülő is részt vesz ezekben, sokkal élménygazdagabban mehet haza mindenki – hangsúlyozta az óvodapedagógus.

A sorverseny és mondókák után elérkezett a lámpáskészítés ideje. A gyerekek és szüleik a tornateremben gyűltek össze, a hosszú asztalnál pedig mindenki elmélyülten dolgozott. A munka végeztével pedig a lámpások is életre keltek, a családok pedig ezekkel indulhattak útnak Rákóczitelepen, hogy tegyenek egy nagy kört a városrészben. A felvonulás után mindenkit visszavárt az óvoda, ahol zsíroskenyérrel és meleg teával várták a résztvevőket a program zárásaként.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.