- hirdetés -

Mondókákon, Szent Márton püspök történetén keresztül kaptak nagyobb betekintést az Ifjúság utcai óvoda gyermekei a Márton napi hagyományokba. Az óvodásoknak egy rendhagyó délutánban volt részük, ahol szüleikkel együtt táncoltak és énekeltek.

Az Ifjúság utcai óvodába is megérkezett a Márton nap szelleme november 13-án. A szülők munka után kivételesen nem vitték haza gyermekeiket, hanem együtt mulattak az intézményben. Az esemény elején Bellák Anikó óvodapedagógus ismertette meg a gyerekekkel Szent Márton történetét, aki mindig jószívvel cselekedett életében. Katonai pályafutásának egy álom vetett véget, amelyben Jézust látta, így lett előbb pap, majd püspök belőle.

A rövid történet után az óvónő kérésére mindenki felpattant a szőnyegről, és a nagyobb gyerekek segítségével a kisebbek is hamar megtanulták a libákhoz kapcsolódó mondókákat, népi játékokat. Így például megölelték egymást, tánchoz párt választottak, azonban aki hoppon maradt, ujjal mutogattak rá, hogy ő a libatolvaj. A gyerekek nagy mosollyal az arcukon, szüleik kezét fogva játszottak. Rendkívül élvezték a rendhagyó délutánt az óvodában.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.