- hirdetés -

Vendég edzőként a napokban Svájcba utazott ifj. Zsiga Zsolt, az alpesi országban a már 27. alkalommal megrendezett Küzdő Edzőtábor keretében tartott foglalkozásokat.

– Ez már a 27. Küzdő Edzőtábor volt, amit az IFK világszervezet svájci képviselője rendezett meg, a szervezők választása pedig ezúttal rám esett azzal kapcsolatban, hogy vendég edzőként tartsak foglalkozásokat. Még augusztus elején kaptam egy meghívást a shihantól, közösen egyeztettünk, hogy így novemberben én szabad leszek-e ezekben a napokban, onnantól kezdve pedig úgy alakítottam a programomat, hogy mindenképp el tudjak menni edzéseket tartani a résztvevőknek – részletezte a sensei.

A pénteki napon egy foglalkozást tartott, szombaton hármat, míg vasárnap ismét egyet a mintegy 65 résztvevőnek, akikhez a svájci válogatott sportolói mellett több különböző nemzetközi klubtól csatlakoztak. Az orosházi sportember pozitívan tekint vissza az elmúlt napokra, úgy érzi, hogy szakmailag sikerült mindent átadnia a résztvevőknek, amit szeretett volna, ezt pedig a visszajelzések is megerősítették.

Svájcba utazott, ahol edzőként számítottak rá

– Számomra ez egy nagyon örömteli dolog volt, hogy azt a szakmai munkát, amit az édesapámmal közösen már jó pár éve építünk, ilyen magas szinten elismerik. Sokan mondták, hogy tudtam nekik mutatni újdonságokat vagy más szemszögből megvilágítani bizonyos dolgokat. Főleg, hogy ugyan már megvan a kellő tapasztalatom, de még mindig fiatalnak számítok és még csak úgy edzősködöm, hogy mellette aktív versenyző vagyok – tette hozzá.

Elmondta, hogy versenyzőként volt már része hasonló edzőtáborokban (például Szentpéterváron töltött 10 napot vagy Hollandiában is több alkalommal megfordult), de úgy hogy ő maga tartson ilyen szinten edzést vagy vigyen végig foglalkozásokat, ez volt az első alkalom. Zsolt számára a következő megmérettetés a mostani hétvégén következik, ami viszont ezúttal nem a sporthoz vagy a karatéhoz köthető.

Rengeteg sportolónak tartott foglalkozásokat az elmúlt napokban

A Kossuth vs. Petőfi Országos Szónoklatmondó Verseny döntőjébe jutott be, amit szombaton rendeznek majd a Nemzeti Színházba. Jelenleg erre készül gőzerővel, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla segítségével. A későbbiekben pedig következhet az egyetemi vizsgaidőszak (3 vizsgája lesz), majd az államvizsga. A sport terén a Karate Combat kiírásait figyeli folyamatosan, de mint mondta, ott várhatóan 2023-ban lesz legközelebb jelenése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.