- hirdetés -

A hétvégén az IBK (International Budokai Kan) szervezet Európa-bajnokságát rendezték a hollandiai Hágában. A résztvevők közt ott voltak az orosházi karatékák is.

Nyolc ország versenyzőinek részvételével rendezték a kontinensviadalt, melyen az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) négy versenyzővel képviselte városunkat. Mint az egyesület vezetője és vezetőedzője, shihan Zsiga Zsolt elmondta, az Európa-bajnokság versenyei mellett a szervezők meghívásos gálamérkőzésekkel színesítették a programot, melyen a kiválasztott ifjúsági és senior korú versenyzők csaptak össze, a nézők nem kis örömére.

Három kemény orosházi srác: Boros Ádám, Szőke Tamás, és Alzubi Alhassan (Fotó: OKKSZK)

– Az orosházi versenyzők közül Boros Ádám magas technikai és erőfölénnyel nyerte meg a versenyét és szerzett egy szép és megérdemelt aranyérmet. Másik ifi korú versenyzőnk, Alzubi Alhassan a nehézsúlyban indult és egy nála jóval nagyobb, erősebb ellenféllel harcolt az aranyért. Hatalmas és nagyon magas színvonalú mérkőzésen minimális különbséggel maradt csak alul és lett ezüstérmes. A seniorok közt szintén jó meccset vívott Ujj Mihály. Sajnos a vége előtt nem sokkal belelépett egy fejrúgásba és KO vereséget szenvedett egy már-már megnyert meccsen. A fő versenyben induló Szőke Tamásnak nem hozott szerencsét a holland országgyűlés városa. Egy iráni ellenfél ellen a második menetben kifordult Totó térde és sérülése miatt vereséget szenvedett. Sérülése ellenére így is felállhatott a dobogóra és egy nagyon értékes bronzérmet hozhatott haza Hágából. Összességében jól küzdöttek a versenyzőink, keményen harcoltak, gratuláció illeti őket – foglalta össze shihan Zsiga Zsolt.

A teljes magyar csapat eredményei: Csordás Norina (Seiken) felnőtt -60 kg 3., Győri Dávid (Seiken/Umehara) felnőtt -90 kg 3., Horváth János (Seiken) Veterán nehéz súly 2., Csordás Benjamin (Seiken) junior -60 kg 2., Czerovszki Sarolta (Mészáros dojo) junior 1., Boros Ádám (OKKSZK) Ifi 1., Alzubi Alhassan (OKKSZK) Ifi 2., Szőke Tamás(OKKSZK) felnőtt 90 kg 3.

Csordás Norina elnyerte a verseny “Best fighting spirit” vándorserlegét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.