- hirdetés -

Csongrádon rendezték a hétvégén a full kontakt karate diákolimpiát, melyen természetesen tatamira léptek az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) fiatal karatékái.

Hetvenhárom egyesület, mintegy 435 versenyzője állt tatamira a diákolimpia országos döntőjében, köztük az orosháziak, shihan Zsiga Zsolt nyolc tanítványa. A formagyakorlatban és küzdelemben zajló versenyben az OKKSZK fiataljai ismét megmutatták, hogy az orosházi dojo-ban magas színvonalú munka folyik. Négy aranyérem – Diákolimpiai bajnoki cím – mellett egy ezüstöt és egy bronzot is elhoztak a Tisza partjáról.

Fábián Lara hétszeres diákolimpiai bajnok (Fotó: OKKSZK)

Formagyakorlatban (kata) Fábián Lara, Fábián Tamás és Alzubi Yahya szerzett diákolimpiai bajnoki címet, küzdelemben pedig Györki Zsolt nem talált legyőzőre. Az ezüstérmet küzdelemben szerezte Alzubi Yahya, a bronzot pedig Szokolai Bence szerezte, szintén küzdelemben. Orbán Félixnek és Boros Ádámnak most nem sikerült dobogóra állni.

– Nagyon büszke vagyok a gyerekek teljesítményére. Edzéseken is szépen dolgoznak és azt se felejtsük el, hogy Fábián Lara már hétszeres, Fábián Tamás pedig ezzel már ötszörös diákolimpiai bajnok. Sajnálom, hogy Orbán Félixnek és Boros Ádámnak – akik már sokszor bizonyítottak erős mezőnyökben is – most nem jött ki a lépés – kommentálta a csongrádi eredményeket a mester, shihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.