- hirdetés -

A katolikus templom 100. évfordulója alkalmából kaptak felkérést az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjai, hogy hímzéssel és varrással jelenítsék meg a Jézus Szíve-templomot. A munka végül két hónapig zajlott, ma pedig büszkén átadták az ajándékot Iványi László plébánosesperesnek.

Czirokné Kis Ildikó már sok csodálatos munkát láttot az orosházi foltvarrók keze által, hiszen édesanyja is részt vett már néhány foglalkozáson. Nem is volt kérdés tehát, hogy őket kérje a feladatra, hogy alkossanak valamit a katolikus templon évfordulója alkalmából. Végváriné Rehák Gizella, az egyesület vezetője elmondta, csaknem két hétig gondolkodtak azon, elvállalják-e a feladatot.

– Szeptember elején érkezett a felkérés. Egy jó darabig gondolkodott a társaság, hogy meg tudjuk-e valósítani. Végül igent mondtunk, és el is kezdődhetett a tervezés. Rajzokat kértünk, fotókat készítettünk a templomról és kiválogattuk a szükséges anyagokat – mondta az egyesület vezetője.

Hozzátette, igyekeztek olyan szövetet találni, amely nem lengedezik, kellő merevséget ad. A rózsaablakokat és több különböző elemet is kézzel hímeztek. A színek közül is igyekeztek a megfelelő árnyalatot kiválasztani, közben azonban megkezdődött a felújítás és átfestették a templomot. Mindez nem törte le a foltvarrókat, hiszen így is egy csodálatos emléket készítettek a 100. évfordulóra, amelyet Iványi László plébánosesperes örömmel fogadott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.