- hirdetés -

Én akkor vagyok boldog, ha a családommal lehetek. Én akkor, ha találok egy új barátot.” Ezek a válaszok hangzottak el a Móricz utcai óvoda gyermekeitől, mikor megkérdeztük, mi teszi őket boldoggá. Az intézmény nagycsoportosai március 20-án járták Orosháza utcáit, hogy a boldogság világnapja alkalmából az általuk készített szívecskékkel mosolyt csaljanak az emberek arcára.

Március 20-át az ENSZ még 2012-ben nyilvánította a boldogság világnapjává. Eszerint az embereknek méltó módon kellene ünnepelni a napot, kiemelten igaz ez az oktatás világára. A Móricz Zsigmond utcai óvoda gyermekei és munkatársai mindezt komolyan vették és ezen a napon a Kossuth utcán körbesétálva, az óvodások által készített szívecskéket osztogatták, rajta egy kis rajzzal és egy apró üzenettel.

– Minden évben készíteni szoktak egy felmérést a világban, mely ország a legboldogabb. Ebben a finnek vezetnek, míg Magyarország az 51. helyen végzett. Éppen ezért is szerettünk volna mosolyt csalni az orosháziak arcára – ismertette Torda Ágnes óvónő, aki egyben a város Boldogság Nagykövete is. – A Boldogság Programmal minden hónapban egy adott témát dolgozunk fel, márciusban ez az Apró Örömök címet kapta. Úgy gondoltuk, a boldogság világnapján megpróbálunk egy kis plusz örömöt adni az embereknek. A gyerekek az általuk készített szívecskékre rajzoltak, mi pedig egy pozitív üzenetet írtunk rájuk az óvoda munkatársaival – tette hozzá.

A nagycsoportosok mellett természetesen a kisebbek is kivették a részüket a programból. Ők még 19-én járták körbe az óvoda környékét, ahol hasonló szívecskéket dobtak a postaládákba. Az óvoda célja mindezzel az, hogy felhívja a figyelmet arra, az apró dolgoknak is lehet örülni, ezt pedig már az óvodások számára is igyekszik átadni. Az orosháziakat meglepte a kis ajándék és a kedves szavak, mindenki nagy mosollyal ment tovább a szívecskével a kezében, és volt, aki meg is hatódott az apró gesztustól.

Arról, hogy mi teszi őket a boldoggá, a gyerekeket is megkérdeztük. A következő válaszok születtek:

  • Ha a családommal lehetek.
  • Az, hogy adhatunk másoknak.
  • Amikor szülinapom van.
  • Amikor mind együtt vagyunk.
  • Hogyha találok egy új barátot.
  • Az, amikor apa itthon van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.